1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Suprised to find I can run Crysis

Discussion in 'Windows - Games' started by byngo, Jan 9, 2008.

  1. byngo

    byngo Regular member

    Joined:
    Jun 29, 2005
    Messages:
    499
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I played the demo of Crysis last night to see if it was playable on my PC.
    I checked the FPS using "FRAPS" and I got mostly 25 to 30 FPS during gameplay.
    Admitedley, everything is set to low so I am missing out on the capabilities of this game on a high end PC but it still looked a great game and graphically still looked fine to me.
    At least i could consider buying it when I finish COD4.

    PC specs as follows,
    AMD Sempron 3000+
    Winfast Geforce 7600 GT 256MB DDR3
    1.5 Gig of Kingston RAM
    120 Gig and 250 Gig 7200RPM PATA HDD's
     
  2. reloadSE

    reloadSE Regular member

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I can play crysis at 25 - 30 fps on medium graphics settings. its still an awsome game. i have AMD Althon 3800+ 2.40ghz 1 gig ram nvidia quadro fx1500

     
  3. byngo

    byngo Regular member

    Joined:
    Jun 29, 2005
    Messages:
    499
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeah, well based on my tests and pc specs, I would certainly hope to be able to play it quite nicely with a gfx card like yours.
    I don't have a PCI-E board yet but am considering going to dual core.
    But at least I know I can take my time and plan my upgrade.
    Problems is I might end-up playing Crysis now & then playing it again later in the year.
     
  4. beingme

    beingme Member

    Joined:
    Jan 15, 2008
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i got a Core2Duo 2ghz, 2gb ram (cache and ram on 667mhz), geforce 7600go (laptop)

    just gon dowload the demo, u made me wanna do it actually.. we'll see how it goes.
    the witcher was running smoothly in 1024:768 all graphics maxed out, so maybe maybe :)
    cool

    _edited

    omg its 2gb!
     
    Last edited: Jan 15, 2008
  5. Amir89

    Amir89 Regular member

    Joined:
    Jan 19, 2006
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    byngo:

    My specs are pretty similar to yours and I'm running it just fine at Medium-Low settings, @ around 30-35FPS. It can drop down to 20 at times but it usually stays surprisingly stable.

    There's still plenty of fight left in computer's like ours.. ;)
     
  6. Shokz

    Shokz Regular member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Well, your PC is better than my old laptop and that runs crysis fine at Low detail:

    Intel Core Duo @ 1.60GHz
    1GB DDR2 RAM
    7600 GO (128MB)
    80GB HDD
     
  7. Loochy323

    Loochy323 Regular member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Lol, i can run crysis on high, w00t. And only 2 gigs of ram, im on a macbook pro. Btw has anyone been able to run it on very high? That would just be incredible.
     

Share This Page