1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Swap Magic 3.8 Coder - codebreaker

Discussion in 'PS2 - Software boot discussion' started by sp0nge, Jul 5, 2007.

  1. sp0nge

    sp0nge Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hello,

    im trying to boot codebreaker 9.3 with swap magic but it just brings me to a black screen or sends me to the browser screen and tells me that i've got a disc that isn't the right format.

    Here's my story and im not happy, and going broke >_<

    1. Buys codebreaker > ebay > 40 bucks
    2. Receives codebreaker, 3 weeks later
    3. Discovers ps2 region codes.. :(
    4. Chips Ps2 > 140 bucks
    5. Gets codebreaker working, discovers DNAS error -402 is a result of a modchip.
    6. Is pissed off > leaves codebreaker for 1 year
    7. Buys swap magic 3.8 coder + magic keys > 60 bucks
    8. Installs the magic keys > trys to boot codebreaker
    9. hang on? whats going on? I don't remember codebreaker being a black screen with jack all on it, or a screen saying invalid disc format? help please?
    10. logs onto afterdawn to vent/find answer.

    Thankyou. Incase you can't read or something I DO have a modchip installed on my system, now you're probably thinking why don't i just use that? well I want to go online with my codes to play with my mate and HIS codes.

    YES i do disable my modchip before sticking in the swap magic disc in.

    YES im using the right swap magic disc > Compact Disc

    Thankyou.
     
  2. OmriSama

    OmriSama Regular member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Why did you get Swap Magic if you PS2 is already chipped? What chip your PS2 has? and why do you get a DNAS error? why does codebreaker have DNAS?
     
  3. sp0nge

    sp0nge Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Maybe you didn't read my entire message..

    :p

    Ps2 has a Matrix Infinity

    Codebreaker doesn't have DNAS error, atleast I don't think so.. The modchip doesn't let me go online while it is running, so when i want to go online I turn it off and connect.
     
  4. ballers

    ballers Member

    Joined:
    Aug 22, 2005
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    swap magic 3.8 coder doesnt work with codebreaker.B/c i have tried it and codebreaker 3.8 is incompatible with codebreaker.i think it is due to the fact that swap magic coder already has ar max codes on it so when u use codebreaker it meses up.n the codebreaker screen doesnt load.but i have swap magic 3.3 so i booted games with it when i use cheats on backup.
     
  5. super753

    super753 Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    @ballers
    so are u saying that it is impossible to use codebreaker with swap magic 3.8?
    so if i had 3.6 or some other version of swap magic with NO cheat ability, i can use codebreaker?

    then what is up with all the codebreaker 9.2 cracked version on the internet???

    i don't get it...
     
  6. super753

    super753 Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    one more question regarding cracked codebreaker 9.2

    what is the difference?
    is it cracked so that it will work with swap magic?
    or is it cracked to increase its compatibility list?
    what is it?

    thanks
     
  7. sp0nge

    sp0nge Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks ballers and .. people.. ill go get swap 3.3, gee that really pisses me off :(
     
  8. ballers

    ballers Member

    Joined:
    Aug 22, 2005
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    The cracked codebreaker 9.2 works with swap magic any version.The non cracked codebreaker only works with modchip.So i am a swap magic user so i use only crack version of codebreaker 9.2 and it works great.I havent tried to use swap magic 3.6 before so i dont have one.So the only swap magic I have now are swap magic 2.0, swap magic 3.3, swap magic coder 3.8.I think swap magic 3.6 would work but i never tried it.b/c it doesnt have cheats on it.swap magic 3.6 is just like 3.3 but has better game compability.The swap magic 3.6 has everthing like 3.3So i think it should work with codebreaker 9.2 crack.I have a 9.2 codebreaker crack.This is how I made it work.i downloaded the elf file.save it to my usb.Or onto a disc.boot up swap magic.Put in ulaucnchelf disc or any elf luanche programs.go to the mass where i save my crack codebreaker 9.2 elf.n load it.then choose cheats of the backup game.then press press start or x on the start thing.then put in swap magic in.n boot up swap magic.Then.Put in the backup game.play.Enjoy with cheats.!
    need help ask.or Pm me.I'll make it clearer.but it is pretty simple.I just played around with it n got cheats workin with my backups.Hope this help!
     
  9. ballers

    ballers Member

    Joined:
    Aug 22, 2005
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Codebreaker 9.2 crack does NOT work with swap magic 3.8!!!!!!!!since ar max codes embedded in swap magic coder will messes up the codebreaker.B/c i booted swap magic coder 3.8 then codebreaker 9.2 cracked.n then u see nothin.but u see back to television channel.No codebreaker.Screen.n no cheats.So swap magic coder 3.8 doesnt work with codebreaker 9.2 crack!
     
  10. Dab117

    Dab117 Member

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    The AR max codes are irrelevant unless you've activated them. How can it mess anything up if it's not doing anything? I have swap magic 3.6... as in no coder... I can't get the cracked codebreaker elf to boot either. (What may be causing my problem is that I have a slim silver NTSC V15 SCPH-77001a, what is your's "Ballers"?) 2 people can be using the exact same steps to boot the codebreaker elf (even the same version of swap magic) and have only 1 be successful. (it's that temperamental, the whole anti-modchip protection thing, cracked or not)
     
  11. sp0nge

    sp0nge Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Where can i get this... cracked version? :):):)
     
  12. super753

    super753 Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    so if i had a swap magic 3.6 (or assuming 3.8 works with codebreaker), i have to use the elf file?
    can't i just use the iso of the codebreaker?

    also, @ ballers
    you said swap magic 3.8 does NOT work with codebreaker 9.2 cracked, is this using the elf method you mentioned previously? or using the iso?

    thanks
     
  13. ballers

    ballers Member

    Joined:
    Aug 22, 2005
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I use the crack codebreaker 9.2 elf.but you can use the original codebreaker if you have it.The elf will work with swap magic 2.0, swap magic 3.3 but not swap magic coder 3.8 it wont work..The iso of 9.2 crack is hard to find or i dont think there is an iso of codebreaker 9.2 crack.I just use the cracked codebreaker 9.2 elf file and it works.swap magic 3.8 i dont think will work with the codebreaker iso too.but try.i never tested the codebreake iso with swap magic before.I like to use elf b/c elf sizes are small.here is the link to my codebreaker cracked 9.2 elf that i have uploaded on rapidshare http://rapidshare.com/files/41581135/CB92.ELF
     
  14. super753

    super753 Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks for the link, ballers
    so i guess the only way is to use the elf file...
    but i have a swap magic 3.8, i hope it works (although u did say it wont work...)

    so my question now is regarding the elf file... (i never used usb or ulaunchelf stuff before)
    can i use any usb i can find?
    and the ulaunchelf thingy, if i loaded it with swap magic will it work?

    thanks
     
  15. sp0nge

    sp0nge Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    were do i get the elf and how do i launch it with a slim ps2? WITH the modchip OFF
     
  16. ballers

    ballers Member

    Joined:
    Aug 22, 2005
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ulaunchelf will load off swap magic.yeah.you can boot swap magic.Then put in the ulaunchelf.and boot.It will work.you can get the elf file by the website I posted above.the codebreaker 9.2 elf cracked file.the ulaucnhelf can be found any where if u search google.or if you guys dont know how to make it work.i'll also post my ps2 ulaunchelf iso that i made.Which includes codebreaker 9.2 elf cracked,cd loader,cogswap, and other elf programs.
     
  17. super753

    super753 Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks ballers
    so let me get this straight before i start using it
    ALL i need is codebreaker cracked 9.2 elf (which you have already provided), ulaunchelf, and swap magic right?
    (*and of course the ps2 etc...)
     
  18. ballers

    ballers Member

    Joined:
    Aug 22, 2005
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yep.you go it right.but first you need to make the ulaunchelf into a disc.There are sevral ways to make it into a disc.And burnt it and then load swap magic and ulaunhelf.Then codebreaker 9.2 cracked.
     
  19. super753

    super753 Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks ballers
    one more question (my bad...)
    does the ulaunchelf have to be specific version, or would the latest version would work out?
    or is there like a cracked version made to specifically work with the codebreaker?

    also (okay, two questions...)
    is it possible to load ulaunchelf from something other than a cd/dvd
    for example the usb etc?

    thanks
     
  20. ballers

    ballers Member

    Joined:
    Aug 22, 2005
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I think ulaunchelf any would work.B/c I have 2 different ulaunchelf and they both work.So its up to you on which ulaucnhelf file you want to work.you could laucn ulaunchelf from other program.Like, from hdd.Or multiloader.Which also load elf file.But you nee to put in unlaunchelf in the usb.Then use either multiloader, or Myps2 a ps2 program which loads elf,and also you can listens to music.So its up to you.you can load cracked codebreaker 9.2 from Myps2 version 1.2.It will work.To get myps2 1.2 search on google.And download then burn it to a disc.Then boot up swap magic.then myps2.But first u need to but an usb.irx into the usb for the myps2 to recognize the us.The load the elf of cracked codebreaker 9.2.a usb.irx is like a file torecognizes usb like usb pendrive or usb keyboard that ps2 uses.if you have new games or any game.Put it into ur computer.then search the game disc to see if it has usb.irx file.look in all the game files or folders it should have one.drag it or copy the usb.irx to ur usb pendrive.So myps2 program will recognize ur usb.And it will allow you to boot elf program files from it.
     

Share This Page