1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Swap magic 3.8 plus coder problems

Discussion in 'PS2 - Software boot discussion' started by merwood, Jun 1, 2007.

  1. merwood

    merwood Guest

    Hello i'm from canada and just recently got my sm 3.8 plus coder and magic keys 2 .

    I'm having problems getting my ps2 to load sm 3.8 i have followed the tutorials and used the tissue and tape tutorial to tape down the sensor in my ps2 and no matter what i do my ps2 won't load the sm discs i turn it on and just go right to a blak screen for network confiruration and browser , my version is 75001 which is a slime mode v 14 i can't afford to go out right and spend more money to get a mod chip so this was my best option .

    For calirifcation i have had no problems loading up my originals so i'm totally lose what to do
     
  2. merwood

    merwood Guest

    I forgoet to add if i need to do any burning with the magic 3.8 to make em work or not , so far all i have burned is a copy of mvp 2004
     
  3. merwood

    merwood Guest

    please can anyone help me i've done everything i can think of upto this point
     
  4. foolios

    foolios Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Could you post a link to the tutorial you are using please.
    Do you have a friend with working backups that you can use to test that your tricks are working?

     
  5. merwood

    merwood Guest

    http://www.geocities.com/pstwoslimline/tapetissue.htm

    also my brother has a modden ps2 also in tersm of my bakcups working , i can't test them cause first i tried using the magic 2 keys and followed them using the video tutorial from the miain magic 2 keys website and i put in my magic coder dvd verison won't even load up , after that i used the tape and tissue tutorial opened up the ps2 and taped down the sensor tab with duct tape and tried loading the magic coder discs still no boot or spinning and finally i tried using the cd version and still no luck .
     
  6. foolios

    foolios Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Alright, you'll get some help. But help us out, which mod do you want to use? Do you want to use the magic keys II or do you want to use the tissue and tape mod? I would suggest that if you have already purchased the magic keys II that you give them a go.
    Also, could you post the link to the video you are following, I'd like to see which parts you are trying to install. Or better yet, did the site you purchased them from give you an online manual to follow? If so, post that too. I have the version 15 which allowed me to use the tool E. I'm betting that you may be having a problem with tool C or D in your version but I'd like those links to know for sure. Sorry, I'd look them up myself but I'm short on time tonight.
     
  7. merwood

    merwood Guest

    sorry that i got carried anyways i want to use the magic 2 keys guide and this is where i got the guide .

    2. here is where i purchased the magic swap coder and got the magic 2 keys with them http://www.covetime.com/modshopplace/index.php?cPath=24


    also my v14 75001 ps2 model is a black slim version model and i had trouble installinng piec 3 cause where piece 3 goes is blocked somehow from working so that's why i tried the tape and tissue tutorial
     
  8. merwood

    merwood Guest

  9. foolios

    foolios Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Blocked, as in like this? Where there is now two pieces sticking in the way?

    [​IMG]

    If so, you may be using the wrong tool. If you follow that link posted by merwood, you'll get a better look at the different tools and how to use them.
     
  10. merwood

    merwood Guest

    yup it was blocked like that basically , But i want to give a update what i did was remove the magic keys and with the senor tab already blocked cause i used the tape and tissue guide only the senor tab is covered so i removed the magic keys put in the magic coder dvd disc cllosed the lid and was able to boot it , however after trying to swap discs it wouldidn't work cause i had piece 1 not in so i put that piece back in and now magic coder won't spin basically
     
  11. merwood

    merwood Guest

    so basically i'm unsire what the problem is i remove the magic keys load up the magic swap discs np but when i open the lid and try replaceing with a dvd-r 8 times it won't load and i have tried running sm with the lid open and with the magic keys in place won't load up either so i'm stuck basically
     
  12. foolios

    foolios Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ok, there is still some confusion because you are still trying to do two mods at once while we are trying to help you get just the one going first.
    Lets keep trying with the magic keys. You are installing all 3 parts, except the last one because the tool you have is blocked in the version of the ps2 you have. Your tools didn't come with the internal sensor cover and that's why you are trying to use tape on it to hold it down correct?
    So you have both the brake blocked and the lid closed sensor depressed with tools as shown in the locations 1 and 2 in this picture right?
    [​IMG]
    And then internally you are using tape to hold down the internal sensor.
    I just want you to make sure to let us know that you certainly are at this point right? YOu haven't skipped a step here by accident is what I want to be sure of.

    Ok, if you indeed are at this point; lets test something.
    You put in a normal ps2 game and it works right? If you open the lid while it's playing, does the game stop spinning? If so, then your mod tools are not working properly.
    Please get back to us with that info. Sorry, but it can be a rather troublesome process when things aren't working out as manuals describe them to. hehe
     
  13. merwood

    merwood Guest

    Okay location 3 i have taped down with duct tape as i opened the ps2 already and did so location 2 i have the right piece in there as well so mainly location 1 is the overall problem as i've been unsuccessful in as the lid closed sensor is just not working , and unfortunately the piece for location 1 somehow broke off so i am stuck with using the tissue for location 1 so far which has not been successful unless i'm doing something wrong mainly or just using too much tissue basically
     
  14. merwood

    merwood Guest

    Finally a great update fortunately i was able to get my ps2 to run i had to use more tissue and tape it down for location 1 and what not i had no problems and suhc so everything is hunky dorey now .

    I do have a few questions will i need to load up magic coder everytime i want to play a back up and what not
     
  15. OmriSama

    OmriSama Regular member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Yup.
     
  16. merwood

    merwood Guest

    thx and one last question for burning i'm unsure what type of dvd'r i should use as i understand there some type of media type for different ones as my dvd burner is dual layer
     
  17. OmriSama

    OmriSama Regular member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    If you have one of the newer slim PS2s (like the new silver ones or something) use DVD+R and use DVD-R for older versions. Try both of these and see how it works with your PS2.

    Use Sony discs, verbatim, taiyo yuden, or ritek. like high quallity discs.
     

Share This Page