1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Swap Magic DVD2.0/DVD Loader/sm3DVD & True Crime Back-up

Discussion in 'PS2 - Software boot discussion' started by techjunki, Oct 6, 2004.

  1. techjunki

    techjunki Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hello everyone! I am having trouble playing my back-up of True Crime. I used Ritek 8X printable DVD+R. I used DVD Decrypter to rip the game and Nero to burn the .ISO image. I have a version 9 PS2, and I have Swap Magic DVD v2.0/CD v3.2 I tried using the Swap Magic v2.o DVD, then swapped to the sm3dvd/DVD Loader, then ejected the tray, placed in Lord of the Rings (3.83GB) to refresh TOC, then press x (tried square too). Nothing seems to work. Could it be that the TOC of Lord of the Rings is not high enough? (sm3dvd is supposed to not need a TOC refresh though, I thought?) Or is it the DVD+R media (even though I used these same Riteks on Red Dead Revolver, Dragon Ball Z - Budokai 2, and The Suffering)Please help? I have tried everything. All I get is the game starts, freezes, then turns to pink/orange color...
     
  2. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    try this way
    1. boot swapmagic dvd and swap for dvd loader by flip/slide press x
    2. dvd loader boots press x to enter sub menu scroll up/down and select the 5v3 no pn option press x
    3. press eject and swap for swapmagic dvd press eject to send back in
    4. wait for it to say ps2 dvd in lower left of tv screen, when that appears press x
    5. wait for swap by ea method prompt at this point swap for true crime backup by flip/slide and press x
    6. your game should now boot
     
  3. techjunki

    techjunki Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Devilhunt, thank you so very much!!! My back-up of True Crime worked fine. It started out freezing in the beginning screens of the game, but after the title screen, it was all smooth. You have been most helpful, as I did not see any of this on the forums. Devilhunt, you are greatly appreciated!
     
  4. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    your welcome i try my best to help anyone i can
     
  5. adehesse

    adehesse Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi, i have checked my ps2 version and have just ordered a swap magic version 3.0. my version number is SCPH-30002 R. it says this is a v5/v6. will SM work with all game backups, or copies? on this ps2. help will be greatly apreciated
     
  6. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    yeah, it should work.
     

Share This Page