1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

swap magic - The Sims 2 + NFS: Carbon!

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by shabi-ul, Feb 16, 2007.

  1. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ive backed up these to games and wasted about 6 dvds and have burned at different speed but the same problem always there!
    for need for speed carbon it will load up until im in the race and while im racing, part of the track is just not there and when i get to there it starts loading which is annoying! and with the sims 2 while im running around the person will just freeze where he is for about 5 seconds and it will sound like the ps2 is loading it!
    im using swap magic 3.6 to boot them and im using Verbatim DVD-R buring at 2X speed, these discs work perfect for all my other games and also these two games are EA games, ive heard people have had trouble with EA games and swap magic? all i wanna no is, is there any way to make them work?

    Thanks
     
  2. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    any1 got a solution?
     
  3. baldy316

    baldy316 Member

    Joined:
    Feb 22, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I had same probs with NFSC but mine on rubbish media(ran out of good ones) I used Datawrite yellow -R,DVD Decyrpter and burned at 4x. Using swap magic 3.6 so far no problem. you can use zoneloader prog after booting swap magic just search for it helps with a few games
     
  4. baldy316

    baldy316 Member

    Joined:
    Feb 22, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    found this page for you may help with being ea game

     
  5. dazila

    dazila Regular member

    Joined:
    Jun 20, 2006
    Messages:
    1,862
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I have played both games on swap magic 3.6 without errors maybe or most likely your media mine was on
    Sims 2;Princo
    Carbon;Ritek.
     
  6. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    baldy316 & dazila, were your games PAL or NTSC because ive heard sometimes swap magic works better with a different region of the game, mine was PAL by the way
     
  7. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    baldy316 & dazila, were your games PAL or NTSC because ive heard sometimes swap magic works better with a different region of the game, mine was PAL by the way
     
  8. baldy316

    baldy316 Member

    Joined:
    Feb 22, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    shabi-ul mine was PAL i've been told some times you have to rebuild them there is a guide some where here for that do you have the fat ps2 or slim one
     
  9. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i have the fat ps2 with PAL nfs carbon and its smaller then the swap magic disc so it shud work? and also when booting with swap magic wat does the square button do, it says special boot but ders nothing special about it?
    and also baldy did u rebuild urz or just do a straight copy?
     
    Last edited: Mar 2, 2007
  10. baldy316

    baldy316 Member

    Joined:
    Feb 22, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the special boot can sometimes let you boot up problem games
    i was able to do a straught copy using dvd decryptor and burned at 4x on datawrite yellow. I'm thinking maybe with the fat ps2 they have to be rebuilt, but i may be wrong. have you tried different media
     
  11. nixz

    nixz Regular member

    Joined:
    Oct 14, 2006
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    NFS Carbon didn't work for me on Swap Magic 2.0 or Swap Magic 3.6 so I tried Swap Magic 3.8 and it worked perfectly ;no loading tracks whilst racing.
     
  12. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i burnt mine at 2X speed on verbatim because people says thats good media and its worked for all my games except these 2, i havnt tried any other media so ill get some riteks when i finish my verbatims and let u know it it works.

    and nixz everyone says swap magic 3.8 has less compatibility than 3.6? i may be rong but dats wat ive heard
     
  13. nixz

    nixz Regular member

    Joined:
    Oct 14, 2006
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    well I don't know about that, but any game that I have had a problem with, I've tried with Swap Magic 3.8 and they've run flawlessly.
     
  14. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    nixz what media do you burn on and what speed do you burn at?
     
  15. nixz

    nixz Regular member

    Joined:
    Oct 14, 2006
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I burn on Panasonic DVD-R's (They are Taiyo Yuden Discs, Disc ID: TYG03) and I burn at 8x.
     
  16. steimy

    steimy Active member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    12,030
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    Taiyo Yuden 8X DVD-R all the way for me. But i always buy the real thing, the TYG02 Silver Thermal Laquer premium line.
    burning them at 4X with DVD Decrypter or IMGburn

    Verbatim are also good.
    Supermediastore.com is about the best online site in the USA to buy them.

     
  17. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    OMG! i thought verbatim discs were Taiyo Yuden?
     
  18. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    OK i finally burnt nfs carbon onto a ritek DVD-R and it works better, but in the races bits of the track are still missing but they load just before i get to them, i burnt at 4X on 8X Ritek DVD-R using DVD Decrypter, i was wondering will it work better if i burnt at 2X?
     
  19. steimy

    steimy Active member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    12,030
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    4X should work, that is what i burned mine at on an 8X Taiyo Yuden DVD-R and mine has no problems. Does your PS2 have problems like this with outher fast paces games like GTA or GT4?
    If so it could be that the laser needs cleaning or adjusting.
     
  20. shabi-ul

    shabi-ul Regular member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hmm..

    that reminds me, when i play gta, sometimes i get to a part of the road before its loaded so it looks all blury but it doesnt crash or start loading like nfs, and also i cleaned my laser a few weeks ago so i dunno what the prob is.

    (by the way, what happens if i burnt it at 2X?)
     

Share This Page