1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

the box remote

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by jimcor, Sep 6, 2007.

  1. jimcor

    jimcor Member

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Just got new Box but remote doesnt seem to work properly. Its not the batteries, but nothing selects after the language. Got as far as 'installation' but can't get it to scan!!
     
  2. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    If you have a mobile phone with a camera, switch it to camera mode. Point the remote at the camera lens, and you should see the infra-red LED flashing on the screen. If you don't see it flashing, then yes, the remote is dead.If you do see it flashing, then it's not the remote.
     
  3. BRIAN1956

    BRIAN1956 Regular member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    779
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Excellent info sc0user,

    I just had some fun checking my remotes.
    Mr's 56 was asking me why I was taking photo's of the remotes.


    Hope you are well my friend.
     
  4. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Ha ha Brian , its good info alright :)
     
  5. BRIAN1956

    BRIAN1956 Regular member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    779
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi celt,


    My curiosity got the better of me again.

    I tried sc0user's solution with a digital camera and it works the same.

    He has more tricks than Tommy Cooper! MAGIC
     
  6. jimcor

    jimcor Member

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    scOuser, Thanks very much. Remote is working fine but box is not responding!!!! Any other sugestions, please??
     
  7. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Jim .. You could open the b0x carefully and see if the connector at the LED screen is loose or not connected properly
     
  8. jimcor

    jimcor Member

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Celtic71 thanks a mil. Its working perfectly now. Needed to hook it up to the internet to kick start it! Also finger trouble on my part!
     
  9. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    No problem , glad you got it working :)
     

Share This Page