1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Trouble loading EvolutionX dashboard

Discussion in 'Xbox - Hardware boot discussion' started by jmcole, Jan 17, 2007.

  1. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I just installed a HyperX modchip. Then I followed this guide from copying-xbox-games.com. I have EvolutionX v1.8.3285. But I restart, restart and restart and all I get is:

    HyperX BIOS v1.0

    HDD: ST310211A 6.55 10.4GB
    DVD: Thompson-DVD


    enable network flashing
    load bios from HDD (c:\bios)
    load bios from disc
    unlock HDD
    lock HDD


    If I choose "enable network flashing" I get:

    [nforce]nforce: MAC adress 00:50:F2:4A:0B:2C
    bad ability 0 - falling back to 10 HD.
    10-Mbs link, half-duplex
    no link during initialization.
    TCP/IP initialized
    DHCP failed - falling back to 192.168.0.99

    If I choose "load bios from HDD (c:\bios)" I get:

    No c:bios found...

    If I choose "load bios from disc" I get:

    Please insert CD - Flashing mode
    ---then I get---
    cdrom lable:
    No bios update found...Halting


    I have used Sony DVD+RW media, Memorex CD-R, and Maxell CD-RW. I have loaded, reloaded, and loaded each disc several times.

    Help Please.
     
  2. TheReturn

    TheReturn Guest

    you successfully installed the modchip. Now you need to flash bios. So you can flash bios from CD or HDD. Here is the tut how to setup network and do ftp bios to xbox hdd C drive.
    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/333781

    Or you can search tut how to burn bios CD.

    After flash bios, you also need the autoinstaller disk like AID, Slayer, SID, etc... to install dashboard.
     
    Last edited by a moderator: Jan 17, 2007
  3. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thanks TheReturn, After reading some of the threads on this chip, I was wanding if I could get it to work. But the intallation was flawless.

    Your tut on "How To FTP And How To Config Options On EvolutionX Dashboard & Skins." isn't helping.

    The dashboard on my XBOX is:

    HyperX BIOS v1.0

    HDD: ST310211A 6.55 10.4GB
    DVD: Thompson-DVD


    enable network flashing
    load bios from HDD (c:\bios)
    load bios from disc
    unlock HDD
    lock HDD

    That's all I get, I have no settings.
     
  4. Allegro1

    Allegro1 Regular member

    Joined:
    Oct 7, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Are you loading a disk with the BIOS or the Evox dash installation?
    It looks like you haven't performed the initial flash of the BIOS yet. If you haven't, make sure you burn a BIOS installation disk before you try to load the dashboard.

    If you already flashed the BIOS, your old Thompson drive may be the culprit in not reading the right type of disk. Try a DVD-R or DVD+R. My first installation worked with a TDK DVD-RW, but only after several failed attempts with CD-R/RW and other media.

    But first, make sure you actually loaded a BIOS into the chip.
     
  5. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I'm not trying to be sarcastic (I am very new to this) but isn't that what EvolutionX v1.8.3285 is? I can't get it on my xbox.
     
    Last edited: Jan 18, 2007
  6. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I guess I need to "flash the bios"? What can I use to flash this Hyper X chip???
     
    Last edited: Jan 18, 2007
  7. TheReturn

    TheReturn Guest

  8. sesko

    sesko Regular member

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    431
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    just my two cents, but you need to flash your new chip first before you can do anything else, that is why your seeing what your seeing when booting up.... easiest way is to make a bios dvd for this, then select load bios from disc...it will load, then you can load your installer disc... i believe that the hyper x chip is compatible with most bios's!
     
  9. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    TheReturn, I have the Xbox connected to my computer with a crossover cable, but I can't connect. Here is what I get when I select "enable network flashing"

    [nforce]nforce: MAC adress 00:50:F2:4A:0B:2C
    bad ability 0 - falling back to 10 HD.
    10-Mbs link, half-duplex
    no link during initialization.
    TCP/IP initialized
    DHCP failed - falling back to 192.168.0.99

    My TCP/IP for that connection is set to:

    IP Address 192.168.0.1
    Subnet Mask 255.255.255.0

    Here is a screen shot of where I am stuck.
    [​IMG]

    I tried your tut http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/333781
    but I kept getting
    [R]Connection Failed (Connection timed out)

    I downloaded the Evolution X M8 BIOS from http://www.x-b-o-x.net/modules/mydownloads/viewcat.php?cid=71?1169227393
    (256k file) After all of the reading that I've done, that is what I want to flash with.
     
    Last edited: Jan 19, 2007
  10. TheReturn

    TheReturn Guest


    Seem like the modchip is looking for address 192.168.0.99
    connect xbox to pc and turn on xbox again or do it for 3 time to see if you have the same message:
    DHCP failed - falling back to 192.168.0.99

    if yes, change IP address on PC to 192.168.0.99 then try to connect again.
     
  11. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    TheReturn,

    I connected xbox to pc and turn on xbox 5 times, I have the same message:
    DHCP failed - falling back to 192.168.0.99

    I changed the IP address on PC to 192.168.0.99 then tried to connect again, Xbox has same thing, DHCP failed - Falling back to 192.168.0.99.

    FlashFXP has the same thing it did earlier:
    [R]Connecting to 192.168.0.99 ->IP=192.168.0.99 PORT=21
    [R]Connection failed (Connection timed out)

     
  12. TheReturn

    TheReturn Guest

    Last edited by a moderator: Jan 21, 2007
  13. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thanks TheReturn,
    Do you know what bios I can use with this HyperX, and how big should it be: 256kb, 512kb, 1mb, ? Also, I have been reading soooo many tuts on this, I am still confussed. Once I get the bios (Which one), "idontknow.bin", what should I name it before making it into and xiso file with Yoursoft xISO?
     
    Last edited: Jan 20, 2007
  14. TheReturn

    TheReturn Guest

    what version of your xbox?
    how much memory are on your modchip (Ex: 1MB)?

    I beleive Xecuter 2 and Evox M8 bios work on all xbox version.


     
    Last edited by a moderator: Jan 21, 2007
  15. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    TheReturn,
    My Xbox version is 1.0
    The HyperX has 1mg flash

    I have downloaded theridges bios cd from http://my.afterdawn.com/theridgesfinest/all_links.cfm, and this is what I got:

    [​IMG]

    I have burned a few of them with Nero and tried them. The xbox recognizes the disk because it shows the disks name, but nothing works.

    Like I said before, I am very new to this and I appreciate your patients.
     
  16. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I also have Xecuter X2 4983.06 and Xecuter X2 4983.67 bios files. I tried those in 256k, 512k, and 1MB size with a 3MB dummy file on the disk. The Xbox reads the disk so it isn't the media, but it doesn't do anything.
     
    Last edited: Jan 21, 2007
  17. TheReturn

    TheReturn Guest

    Last edited by a moderator: Jan 21, 2007
  18. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    It did "something".
    I used the the Evolution X 3285 bios. Resized the 256kb file to 1mb file and renamed it bios.bin. I burned that file along with a 60mb dummy file. I inserted the disk, scrolled down to "load bios from disc", and I got the "flashing bios" screen (never got that far before). It lasted about 30 seconds, then the xbox shut down. I started it back up and now I get the original xbox menu. Did I do something wrong, did I fry the chip?
     
  19. TheReturn

    TheReturn Guest

    so when turn on xbox, what do you see?
    Do you see Evox logo under the big X?
     
  20. jmcole

    jmcole Regular member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No, it's the original xbox screens.
     

Share This Page