1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

troubleshoot, backups dont load 1/3 of the time

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by schnoo, Jun 25, 2007.

  1. schnoo

    schnoo Member

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ok i am burning with a 3 year old burner at 2x speed on SONY DVD-R media (the stuff in the stores, non Taiyo yuden ID numbers)
    after inserting the games to load (usually on wii menu i wait to load/eject games), about 1/3 of the time or so, i get the unreadable disc message... then I eject and it loads the second time...

    is this normal??
    is my old DVD burner or sony DVD-Rs slowly ruining my Wii??

    thanks
     
  2. NDarkness

    NDarkness Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    2,976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Try different media.

    What program are you using to burn?

    What chip are you using?

    What region is your Wii and the games you are trying to play?
     
  3. schnoo

    schnoo Member

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    wiifree ntsc-u wii, ntsc-u games
    burning with imgburn 2x speed
     
  4. NDarkness

    NDarkness Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    2,976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Have your other games worked? Or is it all of them?

    If so, then use different media.
     
  5. schnoo

    schnoo Member

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    all games work...
    just some games have to be loaded a second time...
     
  6. NDarkness

    NDarkness Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    2,976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Try changing your burn speed to 4X.
     

Share This Page