1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Troublshooting your LAN/WAN when you Kryptview stops working

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by kev2k, Jul 22, 2011.

  1. kev2k

    kev2k Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi,

    I have had this a few times and when it happened yesterday i decided to delve into this and find out what is really happening.

    My kryptview uses a wireless bridge for connectivity so to start with i attached this to my pc disconnected the wireless network and checked that i could still browse the internet which i could.

    So the wireless bridge wasnt the issue.

    I then reconnected it to the kryptview box and tried to do a traffic report which was unsuccessful so my thinking was that the Kryptview wasnt getting a new ip address.

    To prove this i did a packet capture on my wireless router and could see the kryptview discovering the dhcp server (router) and the dhcp server offering a ip address to the kryptview but after that there was no repsonse from the kryptview.

    Seems that the kryptview software is a little buggy with regards to DHCP and when its time comes to renew the ip it doesnt always do it correctly.

    So i then turned the box off for a minute and turned it back on.

    I could then see it responding and accepting the ip address offered from the DHCP server.

    Appologies if im teaching people to suck eggs or repeating information but thought this might be helpful to some people.

    Cheers

    Kev
     
  2. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,764
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    98
    No, well done Kev, it shows your doing a step by step to find your issue and thanks for posting to show others, cheers
     
  3. cactikid

    cactikid Active member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,617
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    68
    we like d i y people coming up with the goods,ahhh the simple reboot fix,keep up the good work.
     
    Last edited: Jul 24, 2011
  4. printer23

    printer23 Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    kryptview 780 stopped working,any ideas please.
     
  5. gerrard08

    gerrard08 Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    536
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    its down everywhere m8, they must be working on it (server/card reader, whatever that gets us channels) lol
     
    Last edited: Jul 26, 2011
  6. printer23

    printer23 Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    cheers will sit tight and wait.
    1 other question,have also got sv7 is there any new firmware about.
     
  7. printer23

    printer23 Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    cheers, will sit tight and wait.
    1 other question, have also got sv7 ( no channels ), is there any new firmware.
     
  8. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,764
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    98
    Its down for Srv maintence and the SV is now a pay server, meaning you have to pay to use it
     
  9. e45

    e45 Regular member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    4,336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Server is back up reboot your router and your box
     
  10. jimbob678

    jimbob678 Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks for the information e45
     

Share This Page