1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

truncated disc = 2/3 of the game?

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by XIX19, Feb 1, 2012.

  1. XIX19

    XIX19 Regular member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    if i truncate a xgd3 disc does that mean i wont be able to play the full game?
     
  2. funksoulb

    funksoulb Regular member

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,713
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    The last 2-3% of the ISO is cut off, so it's a bit of an exaggeration to say you only have 2/3 of the game, lol.

    Truncating burns isn't a good idea though. Just buy a burner you can flash with Burner Max. You can pick one up for about £15/$25.
     
  3. mulletinc

    mulletinc Regular member

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    It means that it is likely not all of the data will be burned to the disc and therefore disc reading errors may occur.
     
  4. XIX19

    XIX19 Regular member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeah well i didnt feel like getting my calculator out. Geez. $15-25 is alot when u convert the currency. Disc reading errors? At the end of the disc? Does that mean i wont be able to finish a game like modern warfare 3? Thats really all i wana knw.
     
    Last edited: Feb 2, 2012
  5. Joe_1981

    Joe_1981 Regular member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Every truncated game I've played has played the entire game just fine, including Modern Warfare 3. Just don't take the truncated games online and you're fine.
     
  6. XIX19

    XIX19 Regular member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i dont play online so its cool. Thanx.
     
  7. funksoulb

    funksoulb Regular member

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,713
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    It's less than half the price of what 1 game costs.
     
  8. XIX19

    XIX19 Regular member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    actually, my games cost roughly 10% of the retail price.
     
  9. Joe_1981

    Joe_1981 Regular member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    The problem with the burnermax drives and the custom firmware is it's not just as simple as buy the drive and you can burn 100%. Hop around the forums and you'll find TONS of people who can't get good burns, the discs still won't read, they can't find the correct settings to get good burns, etc... I have an awesome computer and have tried several different kinds of dual-layer discs with every group of settings you can imagine and I still can't get kprobe to give me good results on my burns. It's ridiculous!
     
  10. stuartbat

    stuartbat Regular member

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hey joe 1981 have you actually tried the correct discs for burner max drives?

    The verb disc i only have ever used have never had a problem with burnermax

    All my kprobe results are spot on with 0 problems with the discs.

    try the right discs then you shouldn't have any problems
     
  11. gnoby

    gnoby Regular member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    153
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I burn my games on a 12 year old pc with 1.5 gig of ram(maxed out), the drive is connected through a 4 year old via 6421 pci->sata card(terrible for optical drives) and my burns(verbatim only) come out great every time. I just can't burn at 2.4x speed, even with the 2.4x discs, I have to burn at 4x.
     
  12. funksoulb

    funksoulb Regular member

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,713
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    There are some people who are unable to get good burns no matter what, but the vast majority of people who seem to have problems are having them because they're either using the wrong settings or they're trying to use cheap discs. If you look on the Team Xecuter forums, there's a large thread where people are posting KProbe results and almost all of the people using Verbatims are having no issues at all, while all of the horrible looking KProbe scans come from people using poor quality media.

    I had issues myself with c4eva's recommended burn settings, even with Verbatims, but I switched to using LightningUK's recommended settings and every disc I've burned since has been absolutely fine, so if you're using Verbs then in most cases it is just a case of experimenting to find the settings that work for you.
     
  13. Joe_1981

    Joe_1981 Regular member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have tried every setting imaginable on 2.4x and 8x Verbatims and I just cannot get clean burns. Believe me, I have tried every group of settings that have been posted on these forums. Grrrrr....
     
  14. Modking30

    Modking30 Regular member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    you probably didn't flash yours right. Mine works every time 100% burns, no issues ever.
     
  15. Joe_1981

    Joe_1981 Regular member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Well, it said flash successful, I followed the instructions to a T. It lets me burn the full game, the drive recognizes the full amount of space on a blank dual-layer. I don't see how I could have flashed it wrong. Either you flash it and it works, or it doesn't work. It would be clear if I flashed it wrong, because it wouldn't recognize the full space on a blank dual-layer. And I know I flashed it with the correct firmware as I'm not retarded and it's very clear to read the difference between the 124, 224, 324 folder, etc...

    Not to mention, when I put a full 100% burned game into my XBox, it recognizes it just fine and they even boot up most of the time, but then end up freezing during the intros or right when I start the game. Upon examining said discs with kprobe, it shows the shitty results. So I know I flashed it right, I'm just getting bad burns and I don't know why. I have tried every different combination of settings that have been posted.

    Anyway, not really a huge deal. Every game I've truncated works just fine and plays through to the end, and I don't go on Live with my modded XBox, so I guess getting the full 100% burn is a moot point for me, so long as truncating keeps giving me the full game and it functions.
     
    Last edited: Feb 4, 2012
  16. 360lifer

    360lifer Regular member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Last I heard, only Forza 4 can't be truncated so there is really no reason to bother with a new burner and all that jazz. And no, I don't care about live.

    Thou, I'll be getting a x360key later this month so I'll leave behind all these issues.
     

Share This Page