1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

upgrading from 1.5 question

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by whistler6, Sep 17, 2007.

  1. whistler6

    whistler6 Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i have a 1.5 psp and i want to get one of the M33 firmwares. so do i have to download 3.51 m33 then upgrade to 3.52 m33 or can i just put the 3.52 m33 right from the 1.5 firmware?
     
  2. larrylje

    larrylje Active member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    12,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Follow the mini-guide below to go from 1.50 to 3.52 M33-4

    3.52 M33 HERE

    3.52 M33-4 HERE

    3.52 firmware HERE

    1.50 firmware HERE


    Download the 3.52 M33 CFW linked above. Extract the file.

    Download both the 1.50 and 3.52 firmware. You need to re-name the 3.52 firmware to 352.PBP the 1.50 firmware to 150.PBP. Then add them to the M33CREATOR folder.

    Now copy the M33CREATOR folder and the kxploitpatcher and kxploitpatcher% folders to the PSP MS directory of ms0:/PSP/GAME folder.

    Now go to Game Menu Memory Stick and run the KXploit Permanent Patcher. It should run and say patched successfully and reboot back to the XMB.

    Now go to game Menu Memory Stick and run the M33CREATOR.

    After you run the M33CREATOR it should reboot back to the XMB. It should have created a 3.52 M33 update which you need to select in the Game Menu Memory Stick.

    It will flash the files to the PSP and you should be at 3.52 M33 firmware. If it is then format your MS.

    Now extract the 3.52 M33-4 update.

    Drag the PSP folder inside that update folder into the root of the MS overwriting the files when it asks you to. Now go to Game Menu Memory Stick and run the m33-4 update. This will only take a few seconds.

    After the update is finished check and make sure it says 3.52 M33-4 for firmware. If it does say 3.52 m33-4 then format the MS 1 more time.

    You are now updated to 3.52 M33-4.
     
  3. whistler6

    whistler6 Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    how long should the 3.52 M33 Firmware creator take to wright the 3.52 firmware? because mine is taking a while
     
  4. cee43ja1

    cee43ja1 Regular member

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    4,135
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    46
    when installing 3.52 m33, it'll take a while. but when you update to 3.52 m33-4, it shouldn't take more than a minute
     
  5. whistler6

    whistler6 Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    it gave me a scare for a sec haha. so now i have 3.52 M33 can i just update to M33-4 or do i have to update to M33-2 and so on.
     
  6. 07anto07

    07anto07 Regular member

    Joined:
    May 21, 2007
    Messages:
    3,511
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    just update to M33-4

    HERE is the 3.52 M33 CFW in case you need to update from a lower M33 CFW.

     
  7. 07anto07

    07anto07 Regular member

    Joined:
    May 21, 2007
    Messages:
    3,511
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    sorry larrylje
     
  8. NBALIVE08

    NBALIVE08 Regular member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    does the battery hav 2 be plugged in when updating
     
  9. larrylje

    larrylje Active member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    12,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Yes you should have the PSP plugged into the AC Adapter (This is not mandatory but it is recommended) and your battery level needs to be 75% or higher. You can check the % in the system settings under battery information.
     
    Last edited: Sep 17, 2007
  10. momo868

    momo868 Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    why does it say file could not be opened 150.PBP and then it goes back to xmb? please help me
     
  11. momo868

    momo868 Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    wait lol im stupid, umm im on to the step to upgrading to 3.52m33-4 i dont know how to... sorry for the stupid question... can u please make it more clear about what to do after ive got 3.53 m33?
     
  12. PuFFy

    PuFFy Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Great tut. Worked for me although i got my files elsewhere.


    Thanks again.
     
    Last edited: Oct 3, 2007

Share This Page