1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Using IMGBURN for xgd3

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by RXV2300, Oct 29, 2011.

  1. RXV2300

    RXV2300 Regular member

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Messages:
    365
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I know I need to use IMG burn 2.5.6.0 but not sure what setting I should be using ?
    In the layer break options I need to choose "calculate optimal" but what nrs am I suppose to put in the box "Sectors in L0" where do I get this nr. from? I assume it's differenr for every game, correct?
    How about new xbc 2.9.0.345 ? Can this be used to read & write like the same way we did before xgd3 ?
     
  2. coorva

    coorva Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Messages:
    1,239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
  3. funksoulb

    funksoulb Regular member

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,713
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    The point of "Calculate Optimal" is that you leave the "Sectors in L0:" box blank. In fact, when you select "Calculate Optimal" you can't enter anything in that box anyway.

    ImgBurn gets the layerbreak information from the .dvd file. The .dvd file is just a plain text file that contains the following (for example): -

    layerbreak=2133520
    gearsofwar3.iso

    So that tells ImgBurn to set the layerbreak to 2133520 (the correct setting for XGD3 games) and that the ISO to burn is called gearsofwar3.iso. If you're ripping your own games and you need to make a .dvd file, you can just type the information into Notepad, save it with the same name as your ISO, then change the .txt extension to .dvd.

    The layerbreak settings for games is always this: -

    XGD2 = 1913760
    XGD3 = 2133520

    So the reason it's not a good idea to enter one of those figures into the "Sectors in L0:" box in ImgBurn is because if you enter in 1913760, which is the layerbreak for burning an XGD2 game, if you go to burn an XGD3 game you would need to manually go into ImgBurn and change the layerbreak to 2133520, then when you burn an XGD2 game again you'd have to change it yet again. Also, if you burn anything else to dual layer media (a movie for example) and you have a layerbreak set in ImgBurn, it would use that layerbreak for your burn even though it's not an Xbox 360 game.

    So in short, leave it on "Calculate Optimal". If you have XGD2 rips, run them through abgx360 and it will create a .dvd file for you (or fix the existing .dvd file if it's wrong). If you need to create a .dvd file for XGD3 games, you can easily do it in Notepad.

    Also, I wrote an in-depth guide to burning both XGD2 and XGD3 games (with or without Burner Max) here, which may help: -

    http://forums.afterdawn.com/t.cfm/f-152/new_guide_to_burning_xgd3_games_with_imgburn_2_5_6_0-912244/
     
    Last edited: Oct 30, 2011
  4. batman2real

    batman2real Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hey man please help me, i have a mac and Im trying to download some games but my xbox360 iso hacker says "cant hack with mac" "ISO not hackable"... is there new software i need to get to do this?
     
  5. Babyboyo7

    Babyboyo7 Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Do you run the game through a program ( like xbgx360)before burning game
     
  6. funksoulb

    funksoulb Regular member

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,713
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    There isn't currently a program to run the ISOs through. abgx360 is in the process of being updated, so we'll have to wait for the next version of that.
     
  7. Babyboyo7

    Babyboyo7 Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks. Just finning it hard to copy the new games.
     
  8. BillB

    BillB Regular member

    Joined:
    May 9, 2003
    Messages:
    546
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You need a 360 drive with 0800 v3 firmware to backup the games properly.
     
  9. Babyboyo7

    Babyboyo7 Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Can this firmware be installed easily or I have to connect 360 to PC
     
  10. funksoulb

    funksoulb Regular member

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,713
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ideally what you do is get hold of an Xbox 360 drive, flash it with 0800, then install it in your PC permanently so it becomes your "360 game ripping drive".

    If you want an external ripping drive, you can buy a converted Xbox 360 HD-DVD drive from eBay that just connects to your PC via USB and allows you to rip games, but they're kinda pricey (over $100).
     

Share This Page