1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Using Linux (Well, specificly, Fedora Core 3)

Discussion in 'All other topics' started by Pop_Smith, Mar 30, 2005.

  1. Pop_Smith

    Pop_Smith Regular member

    Joined:
    Nov 26, 2003
    Messages:
    970
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi everyone, I was wondering if there is any possible way to run RB/CCE and other apps such as Nero on a Linux-based OS. I started using FC3 today so I am still getting used to it. If I NEED to I can install Windows XP along side FC3 but, if RB/CCE and Nero (or similar burn program) run on Linux, I would be extremely happy.

    Thanks for any feedback.

    Pop Smith
     
  2. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    check nero site & faq about working in linux
     
  3. Pop_Smith

    Pop_Smith Regular member

    Joined:
    Nov 26, 2003
    Messages:
    970
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    lol, ok I will, I think I may have a bad drive though as it can't be seen at times my my BIOS, Windows XP Pro install disk, or Fedora Core 3 DVD Installer. YIKES!
     
  4. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    can you try drive in another system??
     
  5. Pop_Smith

    Pop_Smith Regular member

    Joined:
    Nov 26, 2003
    Messages:
    970
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Well, I got the clicking noise to go away, I read something on it being caused by bad sectors. So, I did a low-level format. I installed FC 3 but, it didn't fully install. It ran into another HDD error, so I formatted again and tried reinstalling FC 3. This time, it successfully installed and its running right now. I can't get drivers to install but, as far as i know its newbie operator error. lol. I will update you all as I go.
     
  6. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    any bad spots show up or might have wanted to show up during formatting
     
  7. Pop_Smith

    Pop_Smith Regular member

    Joined:
    Nov 26, 2003
    Messages:
    970
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Well I am slowly getting there, I am still having problems installing stuff. I am currently trying to install my Nvidia 6800 GT drivers but, so far to no avail (I have to get into some low level Linux-type DOS thing, but am not sure how lol)

    I am trying though.

    Later,

    Pop Smith
     
  8. Pop_Smith

    Pop_Smith Regular member

    Joined:
    Nov 26, 2003
    Messages:
    970
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Alright, I abandoned FC3 and decided that Mandrake would be a bit easier for a Linux n00b to use. But, I can't get that to install either, it hangs after it does the "Mount USB Filesystem". I am not really sure what I am doing wrong but, I am slowly fixing it.
     
  9. gotisos

    gotisos Guest

    are you trying to install the filesystem on an external drive?

    you can run exe files on wine, www.winehq.com I have had some luck with it, however it is still based on older versions of windows.

    also you may want to check out VMWARE go to vmware.com, there are a few other solutions. your best bet is probably dual boot. Install windows first, then mandrake beside windows.
     

Share This Page