1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

V12 PS2 & Matrix Infinity -- Won't boot

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by prdfy, Feb 16, 2005.

  1. prdfy

    prdfy Member

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I installed the Matrix Infinity chip recently but I ran into a problem. When I turn it on, it won’t boot or display anything. The power light is Red. If I push the reset button, it turns green and then red again. I took the mod chip out, but it still does the same thing. I’ve checked all the solder points and I don’t see any bridges.

    Based on these symptoms, I was wondering if anyone had some idea as to why it is doing this or what to check next.

    Thanks in advance for any help you can provide.
     
  2. Dude2099

    Dude2099 Regular member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    434
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Ahhh someone with the same problem as me.......i know what your going through, i only just got myne installed afew days ago. Im Going to have to go back to the installer to get his shit checked out and i was really having fun with all my elfs :-( Im just trying to make sure it isnt software related before i take it back so i dont look like a dork.
     
  3. Dude2099

    Dude2099 Regular member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    434
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Went back to installer and he said it was the chip and replaced it for nothing. I didnt have to pay for the new chip or anything.
     
  4. tripz216

    tripz216 Member

    Joined:
    Feb 27, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i am having this same problem i am using the crystal chip and the neo xii laser fix and install this in a slim ps2 version 70012, when everything was soldered in i would get the green light for a second and then the red light, i have noticed though if you take out the dialup mdm the green light comes on and stays on, but i still am getting a black screen, i have completely taken out the chip and still the same as when the chip was in, i have done many ps2's just no slim's, my personal opinion is the new slim's just ain't worth it, and if anyone has a solution i would be greatful
     
  5. ran65

    ran65 Member

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well i got the same Problem. You didnt mention if you installed some kind of laser protection chip, but i did. I sent an email to the matrix infinty site and this his reply:

    Date: Sun, 27 Feb 2005 16:35:50 +0300 (MSK)
    Subject: Re: pstwo wont work
    From: info@infinitymod.com

    Hi Ran,

    your English is pretty good :)

    As for issue, I belive that the problem most certainly is coming from
    the PIC12C508 of the Laser protection fix.
    Probably the PS2 you have is too sensible and need a resistance of
    higher
    or lower value connected to the PIC of the laser protection.
    Other possibility is that the PIC of the Laser protection got ruined.

    Pass these info to the technician that made the work and he will
    understand
    what I am saying and what to do to solve the problem.


    Best Regards,
    The Matrix Team
    Luke.

    www.matrix-mod.com
    www.infinitymod.com
    -------------------

    My original email:
    > Hi,
    > I got a matrix infinty (1.38v) installed in my brand
    > new pstwo(slim) last week, it was done by a technician
    > in a store - so i almost certine he did a god job with
    > the soldering, I also believe the chip is original, he
    > also installed a laser protection chip - but i dont
    > know any details about it. we checked the machine in
    > the store and it looked fine.
    > Few days later, when i had the chance to test it at
    > home i found out that i cant turn the ps on, when i
    > pressed the power button nothing happend (the red
    > light flashes on and of randomly),some of the times
    > the ps will start for a few seconds and then shut down
    > again (most of the time it wont even start).
    > This happens regardles of the disk i put inside(it
    > also happends when i try to turn it on with no disk,
    > or with the tray open).
    > I first thought the problem lyes in the power cable
    > (coz of the red light turning on and off randomly) but
    > when I replaced the cable nothing have changed.
    > I hope you can help me with my problem befor i have to
    > go to the place were i had the chip installed (its far
    > away from where i live). I should mention that the ps
    > was bought in US and i live in israel, this is why i
    > use an adaptor on the power cord, altough im sure this
    > is not the cause of my problem.
    >
    > sorry for the shitty english.
    > (i might have sent this mail twice by mistake)
    >

    I will take my pstwo to the technician who install my chip tommorow and will post an update.
    Hope the info was useful.
     

Share This Page