1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VAIO NERO Matshita PROBLEM

Discussion in 'DVDR' started by SKALLY, Jan 17, 2005.

  1. SKALLY

    SKALLY Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi
    Please can someone help me before i get on a plane to Germany to shove my Laptop up the Boss of Nero's ass.

    I've got a Sony Vaio PCG K115S and i have been using Nero 6 succesfully for about a year.

    Suddenly i'm having big problems as apparantley my Matshita UJ820d drive isn't being recognised anymore.

    After about a week of waiting someone got back to me from Nero to say i needed to update my firmare of which there is none available.

    I'm using Windows XP SP2.
    Please help
     
  2. scf_au

    scf_au Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I'm not understanding this. Are you saying first Nero recognized the drive, now it doesn't?
     
  3. SKALLY

    SKALLY Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Basically Yeh! i've been burning dvds for a while without any problems.
    But know i'm getting an 'Invalid Block address' message.Or a complete freeze.Depending on what i'm doing.
    Tried all the cleanup tools and reinstall but to no avail.
    And the tech support at nero have said i need to update firmare to fix this.
    I know the drive works as i've put a different program on to test and it's burning fine.
     
  4. scf_au

    scf_au Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ah, did you install SP2 before this happened? If the Nero guy said it had something to do with firmware, then it may be a compatibility issue between Nero and SP2.
     
  5. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    I just checked sony's site and they do have a firmware for the burner that comes in the model number you listed?

    They also have several other fixes for SP2.

    You might want to go to Japan and shove that Vaio up someones butt before you go to Germany LOL :)
     
  6. SKALLY

    SKALLY Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i installed sp2 as directed by nero and had no problems for a while although i knew there could've been.
    The firmware on the sony website is for a pioneer drive and not the matshita one i've got.Apparantley even though its the same model of vaio sony installed different drives in them.
     
    Last edited: Jan 18, 2005
  7. cuffylad

    cuffylad Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I am looking for the same thing, I have a Vaio PCG K215B with a pioneer drive and can not find the latest firmware anywhere on the sony site. Has anyone else found it?

    Cheers
     
  8. wolfniggr

    wolfniggr Regular member

    Joined:
    Dec 15, 2004
    Messages:
    1,080
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
  9. SKALLY

    SKALLY Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Went to the nero link and downloaded the latest updates as suggested and after installing succesfully started a burn and it's just failed with the same message...'Invalid Block address'.
    I've got the log if it's of any use to anyone, no -one at nero wants to know.
    Thanks
     
  10. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
  11. SKALLY

    SKALLY Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks but they don't have mine listed the PCG-K115S...I've just done a full recovery aswell...Its killin' me.
     
  12. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    is that a 115S or 15S?
     
    Last edited: Jan 18, 2005
  13. SKALLY

    SKALLY Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    HI

    115S
     
  14. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Thats wierd Sony dosent mention that model number anywhere on there sight?
     
  15. SKALLY

    SKALLY Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    It's listed on the vaio website..PCG-K115S
     
  16. scooter19

    scooter19 Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i bought a "new" vaio pcg k86p on 24/1/05 its in getting repaired on 1/2/05.dvd wont burn, tried nero,1clickdvd and sonys record now. when / if i get it back i will quiz tech and post his answer
     

Share This Page