1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Video disappears partway through encoding?

Discussion in 'Video playback problems' started by accony, Apr 19, 2003.

  1. accony

    accony Member

    Joined:
    Apr 19, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    avi downloaded and working fine. Run Virtual dub again all is well. Encoding with TMPGenc plus video disappears during encoding?

    Any ideas please?
     
  2. Dela

    Dela Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    8,949
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    118
    Try running the divx through avifixed to see if there are any problems on the video stream that might cause this. I recommend making a backup copy of the divx before you run it through avifixed!
     
  3. accony

    accony Member

    Joined:
    Apr 19, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Dela,
    Many thanks for the advice. All is now well with the world again, well it is here anyway.
    Colin
     
  4. Dela

    Dela Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    8,949
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    118
    lol ;-)
     
  5. xbeanx

    xbeanx Member

    Joined:
    May 13, 2003
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The same thing happened to me (vid went black) but when I ran AVIFixed, my video looked like it was melting. Did it remove the keyframes or something?
     
  6. Dela

    Dela Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    8,949
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    118
    I've seen it happen before, particularly with xvid! especially when there is an ac3 audio stream!
     

Share This Page