1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Video files won't play in WMP11 (even with right codecs) but WILL play in VLC?

Discussion in 'Video playback problems' started by The111, Feb 1, 2008.

  1. The111

    The111 Member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi,

    On my PC the only codecs I've ever installed are DivX, XviD, and 3ivx. This has always allowed me to view all my files.

    I recently re-formatted and installed those same 3 drivers as I always do. There are a bunch of HDV (m2t) and DivX (avi) files that I could view fine in WMP11 before the format. Now, none of the m2t files will play in WMP11 at all, and a couple of the avi files won't load, but most of them will (and these are all part of a set that were all encoded the same).

    To make matters even weirder, all the problem files play in VLC fine... so that would make you think the codecs ARE on my system... right?

    Any ideas?

    Thanks!
     
    Last edited: Feb 1, 2008
  2. attar

    attar Senior member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Messages:
    11,504
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    128
  3. pryme_H

    pryme_H Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    1,715
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    To find out what codecs you have installed in your system: Click Run. Type in dxdiag and click enter. Let it collect system information. Then click the Save All Information... button to save your DxDiag scan as a text file. Now, open the text file and scroll down to see the codecs you have installed in your PC.
     
  4. The111

    The111 Member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well GSpot said that I had the right driver installed for the DivX file, and for the M2T file it just said "269 (or something) drivers available" which didn't make any sense.

    I installed K-Lite megapack which took all of 30 seconds and now all my videos work. Don't know why I never thought of a megapack before, this works great.
     

Share This Page