1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Weird noise before POST beep

Discussion in 'PC hardware help' started by abuzar1, Aug 14, 2007.

  1. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,830
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    My computer makes a really weird strangled sounding beep right before the POST beep. It happens only sometimes, I can't seem to find a pattern. I might be able to record it later on. BTW the POST beep is only one beep, I think that means everything is fine.
     
  2. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,321
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    What motherboard do you have?
     
  3. Mr_Del

    Mr_Del Regular member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    698
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Single beep is good. But from what you described you may want to check your video card. No video is a long beep over and over. There may a detection of no video for a moment then it gets video creating that strange sound. How old is your Vid Card?

    -Del
     
  4. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,830
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    I have a Gigabyte GA-965P-DS3, and a one month old 7600 GT.
     
  5. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,321
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    Can you see which BIOS it uses? (Award, AMI, Phoenix etc)
     
  6. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,830
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    I believe it's Award. I'm downloading something, when it's done I'll make sure.
    EDIT: Yes it is a Award BIOS.
     
    Last edited: Aug 14, 2007
  7. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,321
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    Hmm, according to the official list, nothing matches that. If you can't identify any particular problem, it's probably not much to worry about.
    Have you checked the SMART logs for your hard drives?
     
  8. Mr_Del

    Mr_Del Regular member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    698
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I didnt know you could check those logs. where do you do that?

    -Del
     
  9. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,830
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    Well it seems fine now so I'm not too worried.
     

Share This Page