1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

What is HDD and I need Help I cant get a game to play

Discussion in 'PS2 - Software boot discussion' started by BeatsDude, May 25, 2007.

  1. BeatsDude

    BeatsDude Guest

    What is Hdd is it something specal and i have a fat Ps2 and a slim what one would be better to play burned games on also i was wondering how do you softmod a fat ps2 or a slim ps2 plz tell me cause i need alot of help with this and i dont use Swap Magic and im in the USA
     
  2. OmriSama

    OmriSama Regular member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    HDD = Hard Disk Drive. It is a drive you can install to fat PS2 (for slim PS2s you need HDCombo) If you have one in your PS2, you can install games from it (through a disc or through FTP) and when you install games on HDD, they usually play faster and have slower loading times and many issues fixed. As for the softmod, you can check Tojikin's modchip FAQ in the Hardware Boot forum.
     
  3. 5h4d0wXXX

    5h4d0wXXX Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    for a fat ps2 soft mod go to www.exploitstation.com then click on FAQ's for a slim you need a cheat disk that can launch elf's
     
  4. dmbcanlas

    dmbcanlas Guest

    may i ask a question, what is an elf??
     
  5. OmriSama

    OmriSama Regular member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    ELF is a file a PS2 can run using programs like swap magic, or uLaunchELF.
     
  6. dmbcanlas

    dmbcanlas Guest

    is there a meaning for ELF?? like UK means united kingdom...
     
  7. stickweed

    stickweed Regular member

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ELF = Executible launch file
     
  8. dmbcanlas

    dmbcanlas Guest

    thank you so much for answering all my questions... do you know how to do memory card exploitation on your slim ps2??? and put an HDD to your slim ps2..?? if you know how can you give me a guide or directions (step by step)

    thank you so much... i'm so grateful that I found this site
     
  9. OmriSama

    OmriSama Regular member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ohh you have a slim PSTwo. Well that makes it harder... to install an HDD to the slim PS2, you must first verify your version here:

    http://www.mod-chip.com/en/ps2version.htm

    If you have versions 12 or 13, then you can install HDConnect. Otherwise, if you have v14 for example, you won't be able to install it. Then you have to install HDConnect, which you can get installed here:

    www.teammodders.com

    Along with a modchip.

    Finally,

    http://www.sksapps.com/index.php?page=exploit_utility_tutorial.html

    I have no idea if this will work, but it's worth a chance.
     
  10. ovrfiendx

    ovrfiendx Regular member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    318
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Use this tut to mod yous Slim PS2 first. Adding USBADVANCE.elf to the disc with cogswap.elf
    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/337567
    Here is another good one: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/320910

    You will also have to disable some sensors on your PS2. Use this guide to locate them: http://www.geocities.com/pstwoslimline/tapetissue.htm
    I didn't use tape and tissue, but it gives you directions on where to find everything.

    Now when the whole proccess is executed just choose usbadvance.elf instead of cogswap.elf

    This can be done without a modchip or HDconnect. I modded my neigbors slim this same way. It will only cost the amount you find AR Max Evo, and a usb HDD adapter for. Make sure you get AR Max Evo edition or make sure the version you buy has media player in it and a usb stick. The guide says version 3.6 but I used Evo edition.

    When you have it running let me know and I can stream line the proccess of playing DVD&CD backups for you. There is a step that is not actually needed but I don't want to confuse you at this stage.

    Let me know if you are interested in this method and I will explain/help more if you like.
     
    Last edited: May 30, 2007

Share This Page