1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Where have my DVD-drives gone?

Discussion in 'DVD-ROM drives' started by Akumara, Aug 4, 2007.

  1. Akumara

    Akumara Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hey

    My 2 DVD-rom drives arn't appearing in my computer, or in ImgBurn (It says No devices dectected).

    Yet, in my device manager, they are there, both of them, saying they are functioning correctly.

    What's up with that? Assistance plz? thanks.
     
  2. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,091
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    128
    uninstall both from device manager & restart windows so can find the drives & load it's driver.
     
  3. Akumara

    Akumara Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Worked like a charm. Cheers mate.
     
  4. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,091
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    128
    no problem, teach & learn
     
  5. stuntman_

    stuntman_ Regular member

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what if they are not showing up in device manager?
     
  6. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,091
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    128
    do they show up in the bios or post screen?
     
  7. stuntman_

    stuntman_ Regular member

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    it says unknown device for both drives in the bios
     
  8. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,091
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    128
    how about the post screen?
     
  9. stuntman_

    stuntman_ Regular member

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    sorry I am not exactley sure what the post screen is
     
  10. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,091
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    128
    the screen before it goes into windows. looks like dos.
     
  11. stuntman_

    stuntman_ Regular member

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I dont think I am getting one for some reason, the first screen is dell then it goes straight to loading windows xp so I dont think I am getting a post screen
     
  12. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,091
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    128
    disconnect the ide cable to 1 drive at a time to see if the other is seen by the bios or windows. try reseating the ide cable to the drives & to the motherboard. try another ide cable.
     
  13. stuntman_

    stuntman_ Regular member

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    tried all of that and still nothing :(
     

Share This Page