1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Wierd XGD3 problem?

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by arsenalforever, Oct 5, 2012.

  1. arsenalforever

    arsenalforever Regular member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I buy my game backups from a shop near my home but I think the guy who sells them doesn't keep himself updated with the happenings of the Xbox world and as a result is totally unaware of how to burn XGD3 games.

    Whenever I've bought XGD3 games from him, I've got the "Unsupported Disc" message on my Xbox. As a result, I've concluded that he must be burning the games without an iHas burner (like how you burn XGD2 games) and I'm pretty sure that my conclusion is correct because he said that he doesn't have an iHas drive and I've seen how he burns the games.

    But yesterday I went to the shop and he wanted to convince me to buy Max Payne 3 (which is XGD3). I told him that it wouldn't work on my Xbox (since his method of burning was wrong, but I didn't tell him that). I had my Xbox with me at the shop so he said that he wanted to prove me wrong by making the game work on my Xbox.

    He inserted the game into my Xbox and I waited for the error message that I had become so familiar with over the months. But to my astonishment, the game actually WORKED and I was left dumbfounded. I immediately asked him his method of burning and he told me the same method used for burning XGD2 games (the only one he knows, I guess).

    So my question is, how is this possible?
     
  2. infam0us

    infam0us Regular member

    Joined:
    Oct 23, 2005
    Messages:
    1,538
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    he pacthed it down
     
  3. arsenalforever

    arsenalforever Regular member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  4. arsenalforever

    arsenalforever Regular member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What do you think, mate?
     
  5. Andrew78

    Andrew78 Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I burn all my xgd3 games the same I have as xgd2 and they work in my brothers benq drive but not my Hitachi drive. I think it might be the type of drive you have determines if it will work or not
     
  6. arsenalforever

    arsenalforever Regular member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have a LiteOn drive flashed to LT +3.0
     
  7. Modking30

    Modking30 Regular member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    If you have LT 3.0 +, all games must be burned with an Ihas drive flashed with the custom FW for your burner. You need to ONLY use verbatims and you must patch with ABGX.
     
  8. babaracus88

    babaracus88 Member

    Joined:
    Sep 20, 2012
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i have all that and using verbatim mkm001 discs and i still can't get batman arkham city goty to work. and i cant find the solution anywhere on the net
     
  9. Modking30

    Modking30 Regular member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    are you burning at 2.4x ? Batman worked fine for me. You could also have a bad iso. Have you tried other sources? Does abgx read the iso as good?
     
  10. babaracus88

    babaracus88 Member

    Joined:
    Sep 20, 2012
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    everything is green on abgx and i have tried both 2.4x and 4x. and the iso iam using is the one done by complex. and in the comments it is working for mostly everyone. does it make a difference which burner max firmware i have on my dvd drive? cause im pretty sure it is lt v1.9 on the burner.
     
  11. Eisherz

    Eisherz Active member

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,828
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    78
    There is only one burnermax firmware.
     
  12. arsenalforever

    arsenalforever Regular member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Guys, I think I found out how he did it.

    There are two types of XGD3 games:

    1. If you truncate them while burning, they'll give you an "Unsupported Disc" error message straightaway.

    2. If you truncate them while burning, they'll work and maybe give you a problem later on (that 3% of missing data has to show up some way or the other right)?

    And maybe the Max Payne 3 game that the guy played on my Xbox was the 2nd type? What do you think?
     
  13. Joe_1981

    Joe_1981 Regular member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I've truncated many games and they've all worked from start to finish...
     
  14. arsenalforever

    arsenalforever Regular member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Legend.
     
  15. Eisherz

    Eisherz Active member

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,828
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    78
    No, it isn't, the things missing are topology data, security sector and so on, if there was really relevant data missing for the game you couldn't start it in the first place, this is not like an analogue video tape.
    But with most newer games truncating is not possible anymore.
     
  16. arsenalforever

    arsenalforever Regular member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I see no other reason for Max Payne 3 to work and other games to not work on my Xbox. Besides, how did Joe get his games working?
     
  17. Joe_1981

    Joe_1981 Regular member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I should point out that whenever I've truncated a game, I don't play them online. That said, I still haven't had a truncated game fail to play till the end. However, I haven't done any super-recent games that way.

    However, I'd also like to point out that, on most torrent websites I've gone to, there are plenty of people truncating newer games and claiming that the whole game works. However, this may depend on what drive and firmware your XBox is running. You should obviously burn the entire game, if possible, I was just mentioning that I've never had a truncated game not work all the way through.
     
  18. Andrew78

    Andrew78 Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I truncate all my games and they all work even AC3
     
  19. arsenalforever

    arsenalforever Regular member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Which drive do you have Andrew?
     
  20. Andrew78

    Andrew78 Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Benq drive but they dont work in my HItachi drive
     

Share This Page