1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

wiikey install woes

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by aewysiwyg, Jun 27, 2007.

  1. aewysiwyg

    aewysiwyg Member

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    trying to figure out why my wiikey chip's not working in my wii. Installed in 2 wiis, one stopped working. it'll play originals fine, but whenever I put in a backup, the dvd drive "seizes"--it clicks several times, then the screen shows the "there's a problem with your wii, eject the disc and restart" message.

    the weird thing is, i took out the chip, and the same problem occurs. there are absolutely no crossed leads, i've done a million continuity tests. i can even replace the dvd drive with another dvd drive (both modded and unmodded) and the same problem occurs. Now this problem is showing up in another wii, the wii i borrowed the DVD drive from.

    Any ideas?
     
  2. NDarkness

    NDarkness Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    2,976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Wow haha. There MUST be something wrong. Did you make sure that all of the wires are connected correctly?

    Or maybe you just have bad luck.
     
  3. aewysiwyg

    aewysiwyg Member

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Could it somehow be a problem with the white bundle of cables, or the dvd ribbon cable? How would the same problem appear on two wiis, even without the mod chip in? I've tried testing the systems several times, unplugging the cables and plugging them back in tightly and securely, unless somehow i managed to dislodge them from the mainboard (but then, why would it only act up when it gets backups, and not originals?)
     
  4. Bondator

    Bondator Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Could we have a Super Paper Mario victim here?
     
  5. aewysiwyg

    aewysiwyg Member

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    It's a NTSC system, and i'm 99% sure the only copy of super paper mario played was burnedNTSC (though I think we just put it in to test, i don't even think that we played it). I'm fairly certain the 2nd system had never had SPM played on it. And the problems didn't happen as a result of SPM either, they just randomly happened.

    Mario Strikers Charged Football PAL was played on both systems though, but they worked fine. I'm pretty sure they were both already updated before we put in the game, both say 2.2u for firmware.
     
  6. aewysiwyg

    aewysiwyg Member

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Turns out the problem was caused by an NTSC copy of Big Brain Academy i downloaded from Wiitorrents.net. I formatted the Wii system memory, and all games resumed funcionality with the exception of BBA. These problems didn't start happening either until I tried BBA on the system.

    Thanks for the help, everyone
     
  7. larrylje

    larrylje Active member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    12,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    I don't see how the BBA could have been the cause of this issue.

    I have an NTSC(U) Wii and downloaded the same version as you did and had no issue. Plus I see no other issues like this listed in the comments of that particular torrent.
     
  8. aewysiwyg

    aewysiwyg Member

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yeah, I see the game as working for other people, but for some reason it didn't work on mine. All the signs are pointing straight at BBA for causing the problems stated. Who knows, maybe my friend just made a bad burn? These are the only two Wiis that I know of in my realm of friends with mod chips, so there's no way I can test someone elses copy or anything (btw the original BBA works fine). Anyways, I guess I'll just try again.
     

Share This Page