1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

wiikey not readding my back ups or config disks

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by leitenky, Sep 6, 2007.

  1. leitenky

    leitenky Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i recently installed a wiikey (the real one not the cheap knock off) i have tried Maxell dvd-r (16x max) and Memorex DVD-r's (16x max) but niether have been able to get the wiikey bootdisk to start....i have tired a freinds backed up wii game to see if my wikey actually worked, and it launched his game, it shouldnt be my dvd burner should it??? any help would be greatly appreciated!! i have tried using nero and imgburn but to no luck is there some special configurations i need to set up before i burn???
     
  2. xazne273x

    xazne273x Member

    Joined:
    Mar 21, 2007
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    u have to burn it at the lowest speed for it work. also use imgburn to burn wii games and use top quality disc such as taiyo yuden, verbatim and etc. plus, if your wii version is 3.0 ur wiikey config disc 1.2 will not run on it. u might have to wait for the new wiikey config 1.3 which suppose to come out soon.
     
  3. Bluewillo

    Bluewillo Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    How'd you know what version you have got?

    My Pal back ups work but not my other regions??

    And my wii setup disc wont work???
     
  4. xazne273x

    xazne273x Member

    Joined:
    Mar 21, 2007
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    u have go to sitting, which is locate in the bottom left of ur wii menu and ur version is locate on the top right.

    ur pal wii/gamecube games should work perfectly. but for wii games that from other region u have to check this this website to see which games r compatable "http://wiki.gbatemp.net/index.php?title=Wii_Region_Patcher_Compatibility_List" and for gamecube "http://wiki.gbatemp.net/index.php?title=GCOS_Gamecube_Compatibility_List"

    if u wii setup disc wont work is probably ur wii system is 3.0 cuz the wiikey config 1.2 will not work on version 3.0
     
  5. wiijunkii

    wiijunkii Member

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Any info whether the 1.3 update will need GC controller?
     
  6. xazne273x

    xazne273x Member

    Joined:
    Mar 21, 2007
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    we dont know yet. we just have to wait and find out.
     
  7. Bluewillo

    Bluewillo Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I managed to get the Set up disc working BUT i dont have a Gamecube controller..?

    When the disc opens up it says wii base V 1.2, region: PAL then its got a list of things like wiikey configuration...is that where i can make it region free???/
     
  8. leitenky

    leitenky Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i have 2.2 firmware and verbatam is about the only brand i think i have not tried so ill give that a tryy, i burn at 4x and use imgburn..i had read a couple places maxell and memorex dvd-r's were supposed to work but they clearly dont, just a heads up
     
    Last edited: Sep 7, 2007
  9. Bluewillo

    Bluewillo Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Xazne273x

    you said "if your wii version is 3.0 ur wiikey config disc 1.2 will not run on it"

    I'm running V3.0 and Ive managed to get the wiikey config disc 1.2
    disc working (to a degree) I've got the menu screen up BUT do i need a Game cube controller to scroll the menu and select things on it??

     
  10. leitenky

    leitenky Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    if u read around on the other forms u will find that by pressing one of the buttons on the console(the reset i think) quickly it will scroll and holding the reset button will select
     
  11. xazne273x

    xazne273x Member

    Joined:
    Mar 21, 2007
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    the only way to get the 1.2 to run is to do something to it to make it run. but if u just burn the image of it wont work. i as for me i dont know about the 1.2 config disc if u can use the gamecube controller to scoll up and down. cuz i still use the 1.0 version of it, just to turn on the region free thingy
     
  12. Bluewillo

    Bluewillo Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    leitenky

    YOU THE MAN!!!!

    thank you fingers crossed...

    By the way on the torrent site www.demonoid.com they have a patched version of wiikey config disc 1.2which works on 3.0
     
  13. leitenky

    leitenky Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the only thing that nintendo did in the 3.0 firmware was blacklis the disk you use to boot the wiikey, the new 1.2 wiikey disk has just been renamedusing a hex editor
     
    Last edited: Sep 6, 2007
  14. wiijunkii

    wiijunkii Member

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Looks like that WiiKey version from Demonoid works for some people, but not for me. It doesn't even recognize the DVD. Do I have to burn it at 1x? And use special software? What's the trick?

    Also out of 3 burned games, only 1 works, at they're all PAL.
     
  15. leitenky

    leitenky Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    dude read the form before u start askin the question!!!!!!!!!!!!! its what this whole thread is about! its probly ur media and u burn it the same way you would any other wii disk
     
    Last edited: Sep 7, 2007
  16. Kafluke

    Kafluke Active member

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Messages:
    1,368
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    look people. Find and download the gcos wii boot disc. If you boot that first then you can load the wiikey setup disc just fine. This has been discussed over and over on these forums if you bother to search a little.
     
  17. ziggi_83

    ziggi_83 Regular member

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    826
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    thats funny because i updated to uk pal 3.0E and i have not updated my wiikey and the config disk boots perfectly fine for me as well as all my gamecube and wii games..(dont ask me how i do it cos i have no idea)
     
  18. leitenky

    leitenky Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    if u download the 1.2b setup disk it works if u burn it the samy way (using imgburn n the right blank media) THERE IS NO DIFFERENCE FROM 1.2 DISK AND 1.2B disk except that 1.2b has been renamed, becasue the disk was just banned from the wii firmware, so by adding a letter or number to the ned of the disk it totally bypasses the blacklisting
     
  19. Mark187

    Mark187 Regular member

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    200
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No. The hex of the image header had to be altered, not the filename.
     
  20. leitenky

    leitenky Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yes its not as simple as changin the file name or disk name ahah
     
    Last edited: Sep 7, 2007

Share This Page