1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XviD Audio Problems

Discussion in 'DivX / XviD' started by Tharin, Jun 16, 2003.

  1. Tharin

    Tharin Member

    Joined:
    Jun 16, 2003
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Allright, I finally got both the audio and video to work for a movie... now the audio is going to fast though. It starts out right, but after about 10 seconds it's already 1 or 2 seconds off. If I let it go, it just eventually crashes. The movie is using an XviD video codec and AC3 sound codec... any help? Thanks.
     
  2. Oriphus

    Oriphus Senior member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    6,011
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    By the sounds of it you have changed the frames per second. This will cause the audio to be off. You can usually correct this with n AC3 filter!
     
  3. Dela

    Dela Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    8,949
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    118
    What are you usinjg to play the file?? also download divfix and avifixed, make a backup copy of the movie file and test it with both programs to see if there any corrupt frames causing the problem!
     
  4. Riot

    Riot Member

    Joined:
    May 29, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Do any of you guys know a exactly what to fix when you interleave the ac3 and video, and end up with the sound being on with the video, but choppy?
     
  5. Dela

    Dela Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    8,949
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    118
    hmm thats odd what are you using to interleave?? VirtualDUBMOD??
     

Share This Page