1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

downloading new Socom maps

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by phoenix2, Oct 25, 2004.

  1. NipFocker

    NipFocker Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  2. atlnicca

    atlnicca Regular member

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i guess u have to have ur harddrive atad patched, guess thats why ppl with chipc who have atad patching option can format it witht he sony hd tools, and ppl without it cant. idk, i kno if i turn off atad patching, then the drive isnt recognized in the ps2 browser. dont kno how you would atad patch the hd drive, but might be a away, goodluck
     
  3. phoenix2

    phoenix2 Member

    Joined:
    Oct 24, 2004
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    atad ?
    what?
     
  4. NipFocker

    NipFocker Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yeah... what's atad patching and how does one do it to their hdd.

    God dam!!!!!
     
  5. MaDmAxX

    MaDmAxX Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    u need a DMS3 modchip... ATAD auto-patcher is a firmware program for the DMS3.... so, ya.. no way for ppl with no modchip to make it work.. i heard matrix infinity chip works too
     
  6. NipFocker

    NipFocker Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    dam, don't want a modchip. i've got the map and its starting to look like i'm gonna have to dish out 100 bucks for the hdd... that without socom I will have no use for.

    I've really checked everywhere on the net for this guys, there is nothing... what we gonna do brothers?
     
  7. MaDmAxX

    MaDmAxX Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    we wait.. we wait and see if someone can find a way to get us to work this damn thing... atad autopatcher should be able to work somehow! if not, maybe someone can create some sort of program just like it that we can use with the memory card exploit!
    we just have to hope for somethin...
     
  8. specwar1

    specwar1 Guest

    But once the hard drive is formated in the PS2 format by one of these other tools, can it be detected by the HD utility that comes with the hard drive?

    I want the new socom map, not play games off of the hard drive.
     
  9. bdstreet

    bdstreet Member

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    From what I've read, yes, SOCOM II will recognize the HD in single-player mode, but you can't get online and play with it.

    I really believe someone will write a utility that will let you download the new maps on a standard non-ps2 hard drive eventually.

    The only question is.. can I wait long enough for it? $99 sure is a lot of dough for an add-on map!
     
  10. Rab!

    Rab! Member

    Joined:
    May 27, 2003
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yeah guys i'm guessing someone will put the ATAD formatting onto somekinda media for non-chippers.
    a thought: you think they might release the game in a new edition with the map on the disc? if so you could trade in your old and get that version on ebay or somewhere cheap, better than shelling out for the HDD!! i think you lot are crazy to even consider paying 99 dollars for a single map.
    aye just my 2 pence, soz if its totally arse and u can only download the map :( good luck to you all!
     
  11. specwar1

    specwar1 Guest

    Yeah thats the trick. Im not paying 100 beans for a hard drive technology that is being discontinued nor 100 beans for 3 freaking maps!

    Sony screwed thier costomer base big time by promising a hard drive then dumping it just as fast as it came out! Imagine your PS2 going bad and purchasing a new PS2 without the hard drive bay. What happens to those that have already invested into the hard drive? What happens to those people playing final fantasy online and cant play that game anymore becuase SONY removed the hard drive bay on the new slim PS2?

    Freaking Idiots!

    I know people are ripping games and putting them on the hard drive but damn this realy blows. Also I hear Xbox will be removing its hard drive because memory cards has a better cash value for them!

    Uh man this gaming is getting ugly! We will never see the hard drive in future models again!
     
  12. BMWkid4

    BMWkid4 Member

    Joined:
    Jul 16, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I guess the only way to get the new socom map is to buy the original hdd because oddly i happen to have the same exact hdd the sony puts in the ps2's (instead of saying sony all over it it says maxtor all over it) if you format it with the ps2 software and everything it will work, but not when you have to turn the modchip off for online gaming. sony must have there own encrypted file format on it, or something else stupid on it. it stinks because I don't want to pay 100 bucks for the original.
     
  13. NecroX

    NecroX Member

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    In reply to a couple of statements made about not being able to play a copy of SOCOM2 online......wrong. I used Stomp RecordNOW MAX to burn my copy. I patched the file before burning to disc wich allows DNAS to recognize the disc as an original. Not sure if I can post the method here or not so just do a search "patching socom2" on google and you will get a load of info on how to do this. Method works for all online games.
     
  14. BMWkid4

    BMWkid4 Member

    Joined:
    Jul 16, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    That works evan with the new Socom 2 patch?
     
  15. NecroX

    NecroX Member

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yep, just checked. Loaded and got online without a hitch.
     
  16. crcucb

    crcucb Member

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Did anyone find a way to get this to work? I searched on Google like the guy said and didn't find anything solid.
     
  17. phoenix2

    phoenix2 Member

    Joined:
    Oct 24, 2004
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    NecroX well i you can get on online with a burnt dvd please all inform us just how to do this.
    beacuse i read that a burnt and patched socom dvd wont work because of the new patch
    ps you are allowed to post the method, that's the whole point of the forum
     
  18. themind

    themind Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Isn't this thread supsed to be about getting a unoffisule hdd to work like a sony hdd?????????????
     
  19. specwar1

    specwar1 Guest

    yeah it totally went off track!
     
  20. bdstreet

    bdstreet Member

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have been wondering if you use a product like Symantec's Ghost to take an image of an official Sony PS2 Hard Drive out of the box, if you could put that image on a standard non-ps2 hard drive?

    For anyone who has the official Hard Drive, do you have to do anything to it out of the box to "register" it with your system? I'm wondering if each hard drive has a CD, sort of like how the network adapter had a CD, that would "stamp" it with a certain code. That would make it unique and maybe the reason we can't download maps with it?
     

Share This Page