1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hard drive boot

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by AMDUMD, Feb 5, 2006.

  1. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    no you just need a 48 bit version of the HD Loader (Toxic OS is also 48 bit) if you don't have a DMS chip there is no need to use the Toxic OS.

    kc
     
  2. tmfloria

    tmfloria Active member

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    What I have on my MC Exploit is HDL_7C.elf ( I don't know if that tells you anything) I know it's a patched ver of HDL but other than that I don't know if it's 48bit or not?
     
  3. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    0.7C patched is a 48 bit version so you'll have no problems seeing the entire content of the drive.

    kc
     
  4. tmfloria

    tmfloria Active member

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Cool! Thanks for the info I appreciate it

     
  5. lawcase

    lawcase Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hey Tokijin....this is a question about your first post in this thread:

    does this mean that even if my laser is messed up (DRE) i can still play games directly off the HD?
     
  6. tmfloria

    tmfloria Active member

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    If your laser can still play Playstation games then it would be able to boot the MC Exploit and load Hd Loader in order to run games from a HD...
    If your laser can't boot a disc at all you're SOL

     
  7. Tokijin

    Tokijin Active member

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    5,840
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    If you have some means of installing HD Advance or HD Loader to the Memory Card, yes. You can do this with a MC Exploit or a modchip.
     
  8. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    sorry guys but the only way to play off the harddrive with a screwed up laser is via a chip with a Dev mode.

    kc
     
  9. Tokijin

    Tokijin Active member

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    5,840
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    I've read that sometimes PS2 with dying lasers could still boot CD's. I have no idea if this is true. That's why I said if he has some means of installing elfs to the MC. Couldn't be FTP his PS2 and put HD Loader/HD Advance on his HD and run it from there? Or can't you boot HD Advance/HD Loader off a HD?
     
  10. Tokijin

    Tokijin Active member

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    5,840
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    I've read that sometimes PS2's with dying lasers could still boot CD's. I have no idea if this is true. That's why I said if he has some means of installing elfs to the MC, it would be possible. Couldn't he FTP his PS2 and put HD Loader/HD Advance on his HD and run it from there? Or can't you boot HD Advance/HD Loader off a HD?
     
    Last edited: Feb 15, 2006
  11. lawcase

    lawcase Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  12. Tokijin

    Tokijin Active member

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    5,840
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
  13. lawcase

    lawcase Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    is there any way to put the ELF on my PS2 HD and then upload it to me MC? I ask because i get the disc read error and have no access to my laser drive.

    thanks
     
  14. Tokijin

    Tokijin Active member

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    5,840
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Maybe. If you FTP your PS2. I'm not positive on this. KC is usually right about these things. You may want to look around for more info before FTPing your PS2 and having it end up a waste of time.

    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/122897
     
  15. lawcase

    lawcase Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks for the tips/links..you're rather helpful
     
  16. lawcase

    lawcase Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    damn, i think i need the laser to be working so i can load HDloader....looks like im SOL
     
  17. AMDUMD

    AMDUMD Member

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    no u cant cuz u need to boot your hard drive loader from cd
     
  18. Tokijin

    Tokijin Active member

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    5,840
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Well not if you can boot elf files off the Memory Card with a chip in Devoultion mode. The DMS 4 Pro SE has a HD Loader program built into the flash. The Matrix Infinity and Crystal Chip support loading of elf files off the MC, but to get them to the Memory Card your PS2 has to be able to read CD's at least once.
     
    Last edited: Feb 16, 2006
  19. lawcase

    lawcase Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    is the dms chip easy to install? or would i need pro to do it
     
  20. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I'm sure you know this already but just let it slip by :) if you had the ability to launch HD Loader/Advance off the HD, why would you need to launch it :) just use that same means to launch the games.........

    lawcase

    it's debatable if modding is easy or hard, to me it's easy enough to others it's damn near imposable so it boils down to your personal ability and you'll have to make that call yourself. it has been my experience that people who question their ability (but try anyways) have more success then the ones who have never tried but just know they have the magic touch and can do all, these are the ones who FUBAR it and keep pro modders in a job. anywho...

    keep in mind a DMS is going to need flashing so if your console can't read a disk at all you need to get someone to install the flash upgrade to your memory card for the first upgrade to Toxic, after that you'll be able to do all you need via the other components (harddrive/USB/MC) if you go this route while your installing/getting it installed have the MC loaded for you so you'll be ready to go when you get it installed and ready.

    kc
     

Share This Page