1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Homebrew apps not showing up - SOLVED!

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by milder60, Aug 18, 2008.

  1. milder60

    milder60 Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Have read all information extensively, but I cannot get any homebrew apps to load up. All I see is the bubbly screen with nothing on it.

    Steps I've taken
    1. Format 2G SD Card on WinXP as FAT
    2. Unzip app to SD Card (I've used many different apps, but this was the latest I've tried http://wii.brewology.com/index.php?page=generate&packId=2)
    3. Put in Wii, navigate to homebew channel - all I see is the bubbles screen and two icons on the bottom right. The one of the right is flashing, and clicking on either of them doesn't do anything.
    4. When I put the SD card back into my computer, it complains 'The file or directory is corrupt and unreadable'
    5. Reformat, repeat, refail

    -No Gamecube card inserted
    -Wii version 3.2
    -Homebrew channel installed via DVD w/ WiiKey

    Any ideas or anyone else getting this issue?
     
  2. elk1007

    elk1007 Regular member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    352
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Try a different SD card, chief.
     
  3. milder60

    milder60 Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have actually - I've tried a Canon one and then I tried two Sandisk ones, which I'm told are the ones you should use with a Wii
     
  4. ggbarnum

    ggbarnum Regular member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    1,432
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    What's the file structure of your card look like ?

    Do you have a folder call "app" and you are putting all apps in their own subfolder in there ?


     
  5. elk1007

    elk1007 Regular member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    352
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Remember that, at the root of the card, you must make a folder called 'apps' and within that folder, make a separate folder for each application. Then in each seperate application folder, you need 3 things:

    -boot.dol
    (This can be any homebrew app, but must be named boot.dol or boot.elf in order to show up in HBC)

    -Icon.png
    (128px by 48px. This is the icon for the app)

    -Meta.xml
    {Has the name and descriptions in it. Must be formated like this:

    Code:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
    <app version="1">
      <name>Genesis Plus</name>
      <coder>EkeEke</coder>
      <version></version>
      <release_date></release_date>
      <short_description>Sega Genesis Emulator</short_description>
      <long_description>Write the long description here.
      </long_description>
    </app>
    
     
    Last edited: Aug 19, 2008
  6. milder60

    milder60 Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Solved! - my internal card reader wasn't working properly. I bought an external SD card reader and everything works fine now. I was using a HP nc4200 laptop btw.
     
  7. beats1234

    beats1234 Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I had the same problem. so weird.. tried my SD external reader and BOOM! I'm good.

    Using HP Pavilion dv2000

    guess my card reader is being weird, because it's totally okay for photos and PSP stuff. maybe the homebrew channel software is just fussy
     

Share This Page