1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How do I get A-Replay Max to play dvd+r ps2 games?

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by spawn78, Apr 23, 2006.

  1. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    How do I get A-Replay Max to play dvd+r ps2 games?
     
  2. Jizmak

    Jizmak Regular member

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    2,584
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Action replay cannot boot copied games.
    You need swapmagic disks and a 'tool' to open the tray,
    without pressing the 'eject' button on the console.

    i got my 'tool' a flip-top kit at www.clearxbox.com for 12 dollars.
    The 'tool' will VARY depending on your model ps2.

    here is a good link about playing backup games on a ps2.
    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/304534
    Here is the swapmagic3 website.
    http://www.swapmagic3.com
    Here is a pic of my ps2 with flip-top kit and swapmagic disks.
    (Swap magic disks MUST be ORIGINALS they CANNOT be copied.)
    Cheers!
    [​IMG]
     
  3. purpleBri

    purpleBri Member

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    whoa hold up!

    if you already bought ARMAX, you can use the memory exploit trick; search it in the forums and Jjax gives a very detailed description on how to use ARMAX instead of getting ar2/gs2 or swap discs to play backup ps2 games- which is what i'm using.
     
  4. steimy

    steimy Active member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    12,030
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    AR Max may play them, but that is not what it was made for.
    Swap Magic is.
    Why people would spend the same amount on AR Max, which is made for cheat code, as it would cost for Swap Magic, which is made for playing backups, is beyond me.
     
  5. purpleBri

    purpleBri Member

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Three simple reasons actually:

    1. with the armax memory exploit trick you can get as many PS2s to play backup games as possible without armax to boot up the games. That means for every ps2 owners you know, you can help them out. Hypothetically if you had 15 friends, each an owner of a ps2, you can divide the expense...so $30/15 = $2 for each person to get their ps2 to play backups! Sharing is always nice =)

    2. Aside from that, swap magic is either rarely sold on ebay or requires ordering online on sites in which not everyone trusts.

    3. For the price of $30, the ARMAX comes as a gamecheat software, a genesis emulator, a media player and that $30 includes a 16MB memory card (the 8mb costs $20). i didnt have any memory card before i modded my ps2.

    In conclusion, the ARMAX kit is a bargain especially if you didnt have a memory card or a modchip.
     
  6. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    does the armax mmc exploit work on playing the backups in the ps2 or is it another hdd trick cause i already have the hdl!!!I just need to play my kngdmhrts2 past a certain point to use my hdl again. My original knghrts2 disc is broke and unrepairable!!!!!!!!
     
  7. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    p.s. I dont own a cc or a checking so odering online is out of the question!!
     
  8. purpleBri

    purpleBri Member

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Unrepairable? Ouch! (because that's a great game!) In that case, i suggest you run to blockbuster and rent the darn game to get to a save spot in which you can pass, back it up (what $5 for one week) or just get another copy off of torrent sites (will take a week to fully download w/ dsl), since you are a legal owner.

    The ARMAX memory exploit trick lets you play backup ps2 games without a harddrive. So in broader terms, this can help your kingdom hearts II and any other games you'd like to preserve. The only problems are, it's a hassle to boot up games (for people starting out) and extremely confusing for first timers to get the exploit onto the memory card (5 hour process for me when i first did it). Then again you could probably do it within an hour because i was being stupid.

    Because you already have HDD and there's a problem in which i cant fully remedy, try consulting those who are more knowledgeable and experienced using HDL for KH2. If it was because you recorded a bad copy, try redownloading KH2 (a rental) onto your HDD. Otherwise, i've never used HDD for my ps2 before because it was an expensive alternative.

    I would gladly help you if you chose the ARMAX route, but just know it's a $30 route. Where as if you fixed your HDL problem, that would be much cheaper.

    BTW, no CC? Ouch! Wait how old are you? (just curious)
     
  9. ShadowJoe

    ShadowJoe Member

    Joined:
    Apr 25, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey, Im kind of a newbie at PS2 backups (Actually, I havnt tried anything involving backups or mods with the PS2, Strickly xbox, However, I am a kingdom Hearts fan and i received a burned copy, so now I must find a way to play it). and there is my problem, burned game, fat old PS2, and no mod. I have already tried the memory card exploit and failed. as it turns out, my version of Action Replay is practically ancient, so its not even MAX. Also normal disk swapping with action replay, gameshark, and codebreaker failed. Please help.
     
  10. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I'm 27 I just dont trust my money in others hands ie;credit cards and checking etc.
     
  11. purpleBri

    purpleBri Member

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    It's great that you have the resistance to do so, i know a feel people personally to assert the claim that the Credit Card theft occurs.

    ShadowJoe, i agree kingdom hearts rocks!
    There are six methods that i know of for playing backups
    -ARMAX exploit w/lid or w/key(30 bucks)
    -Swap Magic w/lid or w/key
    -AR2/GS2 swap trick (cheaper but dont know where to find one)
    -Harddrive boot (network adapter (30) + hd (40?)
    -Modchip (20-70 bucks)
    -ps2 mod = http://server1.megagames.com/ps2/ps2swap/index.shtml

    the ps2 mod with the link, that's practically free but it's risky and you may damage your ps2.

    I haven't tried any methods above except for the ARmax Exploit because it came bundled with a memory card.

    The modchip and the HDDboot are the best methods i know because they're hassle free after you complete your setup.

    i would help you further but i must get to school. Do some searching in the forums for these tutorials and decide which method suits you best. I will be back later to answer some questions, otherwise, this forum is loaded with nice people to help you out.

    Good Luck
     
  12. steimy

    steimy Active member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    12,030
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    then get a paypal account like the rest of the world and only use online stores that accept it.
     
  13. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    question about ARMAX exploit I have armx v3.0 how do I boot the mx media created cd or usb flash


    And to add yeah sure Ill go right out and get one of those pay pal after Im done buying cigs,gas,food for 3-4 people on a $100 a week at a sh___ job that only ohio can offer.
     
  14. purpleBri

    purpleBri Member

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    An in-depth instruction provided by Jjax on how to install the memory exploit is here:

    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/291684

    If you have any particular questions let me know.

    BTW Ohio? OUCH! maybe you should move on over to California.
     
  15. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I know the tutorial Ive pretty much memorized it,but the real question is I have ARMAX v3.0 and there isn't a media player in it there is a: expert code mode a devices(memory card viewer/organizer)a features(fmvs on their products)dvd any regeion and a max saves and last there is the option to hook up to the internet for updates!!!I have no media player on this version of ARMAX....



    P.S. I have tried to boot the armedia created cd under the dvd player in it and no sucess...
     
  16. steimy

    steimy Active member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    12,030
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    "And to add yeah sure Ill go right out and get one of those pay PAL after Im done buying cigs,gas,food for 3-4 people on a $100 a week at a sh___ job that only ohio can offer."

    sorry to hear that. But Paypal accounts are free. You would just not have any money to transfer into it. I know plenty of people from OH, so it is not the state, it is the job.
     
  17. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    not trying to argue but... its not the job its Toledo a highly OVER populated city with less and less jobs every day!Governer FU___ it up for the people of toledo not to mention there are 569,000 other people of my stature and experience that are job less so thereforeim doing good compared to thousands of others!!!!!!!


    Could someone please help with my delima as stated on the last post I put on?(ex:ARMAX)
     
  18. purpleBri

    purpleBri Member

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    if i had a white beard i would be stroking with the passion of contemplation. I have never seen version 3.0 before so that's a paradox in which i cannot approach. Maybe you should order swap magic for $20 using paypal, use the memory exploit trick off of it and then resell it on craigslist at full price.

    http://www.i-hacked.com/content/view/94/62/
     
  19. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    do i need to buy the newest version? or can i use v3.0
     
  20. spawn78

    spawn78 Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I really do appreciate all the help, but It would alot easier for me to explore ARMAX v3.?(earlier had thought it was 3.0 but it might be something else, all I know is it has no media player aside from dvd player):eek:r go and buy a newer version(like the one that comes in the tin sold at around "$50.00")
     

Share This Page