1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new guy needs help

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by prutsos, Dec 8, 2006.

  1. prutsos

    prutsos Regular member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hey yeah I am going to get a 200 GB segate hardrive and I was wondering whats the best software like HD loader or HD advance 3.0 and so on please help thanx
     
  2. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    you asked for the Best and that would be Toxic OS v0.41

    kc
     
  3. ps2modgod

    ps2modgod Guest

    Of course to use Toxic OS you need a DMS4 pro installed.

    A little history .....

    HDL was the original app designed to allow users to back-up there games to an HDD inside their PS2's. The disc was pressed like an original so you didn't need to have a modchip in order to boot back-ups. Sony didnt like this at all and canned the project. It want long before people hacked the HDL disc and extracted the elf from the disc. This elf could be booted with console that had modchips installed either from a burnt CD-R or from the PS2's own memory card with chips that had dev1 mod like the MI and CC chips. It wasnt long after this that people (coders) started to hack the elf for better compatibility. Patches where soon being released and the HDL project was now alive once again but underground.

    Not long after this we started to see other company's take these patched versions of the HDL elf and once again press them to a disc for people with out mod chips to use .... thus was born HDAdvance (HDA). So HDA is nothing more then the patched version of HDL stolen and exploited to make a profit.

    If your not wanting to use a modchip then I would suggest HDA but you would bet a more dynamic solution with the combination of a modchip (like the MI or CC) and the patched HDL. Then you wouldn't be paying for HDL and your money that was going to go to HDA will now go to a modchip. Booting HDL with a modchip like the MI or CC you dont need a disc in your console at all to boot HDL and play back-ups from your HDD, Also the current patched HDL is as compatible and Toxic OS is. On a side note the creator of Toxic OS is the same guy that originally created HDL ... bless his hart.
     
  4. prutsos

    prutsos Regular member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    thanx guys that helped but Im not really looking at moddchips and I dont want swapdisk so HD advance 3.0 is the best I guess right oh and can I do other emulation like nintendo games on it also???
     
  5. ps2modgod

    ps2modgod Guest

    Well in a round about why I guess you could. You could use HDA to install the exploit. From there you could boot ULE and then you could boot any emu for the PS2 you like from ULE.
     
    Last edited by a moderator: Dec 10, 2006
  6. prutsos

    prutsos Regular member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I dont need swap majic anything right just HD advance 3.o
     
  7. ps2modgod

    ps2modgod Guest

    I don't think I said anything about swap magic :) ... no you should be able to do the exploit all with HDA. have a look at exploit station.
     
    Last edited by a moderator: Dec 11, 2006
  8. pn0yb0i

    pn0yb0i Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    But, if you dont have HD Advance, download the "Free HDloader" and use the swap method accordingly, using the Swap Discs. This is just an alternative and I've saved about 40$ of additional software with this method.

    With Swap Discs, you can play Backups Directly.

    With HDAdvance or FreeHDloader (to my knowledge, however) you HAVE TO save the game onto the HDD of the PS2 on order to PLAY THEM(which takes less than 30 MINUITES). In some cases, such DVD Media with Hi-Storage (meaning DVD-9 or DVD-DL) may ot be ripped onto the PS2 Correctly [i.e Grand Turismo 4 will not be booted on the Harddrive. THere is a tedious tutorial on the net that allows you to patch the .iso on your COMPUTER, which takes up even more time).

    So, if your gonna put .iso's on the PS2 HDD, do it in your computer (if you can).
     
    Last edited: Dec 13, 2006
  9. ps2modgod

    ps2modgod Guest

    Great advice, use winhiip to do this.
     
  10. prutsos

    prutsos Regular member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ok party boy please tell me how to do that thanx
     
  11. pn0yb0i

    pn0yb0i Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Format your PS2 HDD in you console.

    Stick it in your computer (just unplug one of your Disc Drives and connect using the IDE Ribbon cable, dont forget to plug in the power cable too)

    Download and run Wiinhip.

    Drag & Drop .iso's into the window.

    Place HDD in your Ps2 Again, run HDloader or HDAdvance.

    Choose game..... play!
     
  12. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    That's unnecessary, WinHIIP will format the drive for you, even with Toxic OS format if need be.

    kc
     
  13. prutsos

    prutsos Regular member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    wow ok well that was alot of information well lets say I dont want to open up my computer and KC36330 how much is it to put that toxic thing in my ps2 and how do you do the swap disk thing party goy thanx
     
  14. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Toxic OS is FREE, but it only works with the DMS4 Pro SE chip so you're looking at about 50 bucks for the chip.

    kc
     
  15. prutsos

    prutsos Regular member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    and with that chip I can copy MY games and run them from my hardrive in my ps2 right
     
  16. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    yes, about 95% of all games are compatible off the harddrive with Toxic OS v0.41, with HD Advance/HD Loader the percentage is a bit less.

    kc
     
  17. ps2modgod

    ps2modgod Guest

    The patched HDL is free and can be used with ANY CHIP and is also 95% compatible with all games. You can evn use HDL with the exploit which is a 100% free way of booting HDL with your V1-V11 PS2.

    Or better yet get a reliable chip like the CC or MI and boot HDL from either your MC, USB pen drive, or HDD inside your console.

    Have fun with what ever choice you make!
     
  18. prutsos

    prutsos Regular member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    OK BUT IF i BOUGHT THE hd ADVANCE 3.0 ALL i HAVE TO DO IS PUT MY GAME IN AND IT WOULD BACK IT UP WITH A CHIP IT SOUNDS MORE COMPICATED
     
  19. KC36330

    KC36330 Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    how on earth could you possibly interpret it to be more complicated?? with a chip you backup the disc, you put it in the DVD drive and it plays, it's about as idiot proof as you can get and it's 100% compatible with every game where as your HD Advance 3.0 is NOT.

    kc
     
  20. prutsos

    prutsos Regular member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeah but I dont want to make copies I want to put in the harddrive and I want the menu just like hd advance
     

Share This Page