1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ps2 Hdd Loader, Very Cool App.

Discussion in 'PS2' started by mikedutch, May 25, 2004.

  1. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    you need a mod chip to play a copied version of hd loader. no mod needed for the original.
     
  2. hdloader

    hdloader Member

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    "Games on DVD-9 media are currently unsupported by HDLoader." -hdloader.com


    when do you think they will make a new hdloader that will allow for loading DVD-9 games?

    does anyone know if the following games will be on DVD-9 discs:

    street racing syndicate
    need for speed underground 2
    nhl 2005
    madden 2005
    gran turismo 4
    tony hawk's underground 2
    dead to rights 2


    thanks
     
  3. navi95

    navi95 Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    no idea if they are but all i no GTA San Andres is gonna b on DVD-9 :(
     
  4. Haier

    Haier Member

    Joined:
    Jul 8, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yeah, tis a shame, I've got no problem with purchasing San Andreas (they should be supported for making such great games) - but having the game on Hard Drive would've been so much better, I know SA supposedly has an advanced streaming method to load maps on-the-fly, but I doubt it'll perform anywhere near as well as it could've from a harddrive.
     
  5. hdloader

    hdloader Member

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    "on this whole DVD9 thing... i installed xenosaga on the hdd as an original and if you start a new game it doesn't work, but if you load a saved game it works just fine. so all you have to do for this game to work is play the game from the DVD the normal way until you get to a save point. then on the hdloader load it and it works. "

    someone posted this earlier, can anyone confirm this??? cause i really want to play san andreas on my HDD.
     
  6. snake_eye

    snake_eye Member

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi,

    I'm buying a used maxtor 120hdd, do i need to set it to a specific jumper setting at the back, or do i not need to bother about this?

    thanks
     
  7. Haier

    Haier Member

    Joined:
    Jul 8, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Must set it to Master.
    I have a Maxtor 120gb and it works great :)
     
  8. Dabbler77

    Dabbler77 Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I can confirm that the Xenosaga DVD-9 games does not work. I ripped mine and it only copied 4 gigs of the data plus it doesn't boot up at all.
     
  9. kelite

    kelite Member

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    can someone share HDloader with Kazaa, pLease? thanks
     
  10. Cyprien

    Cyprien Active member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,050
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    stop asking for it... breaking the rules will result in a ban...
     
  11. solidsnk

    solidsnk Member

    Joined:
    Jul 3, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi this is a great forum and i have got a lot of info from it but i have two questions for u guys

    1) i have hdloader on my ps2 and i put some games on there already and it copied them just fine the menus wwork and all that stuff works but when i go to play the games it just shows the games name or it goes to a black screen can anyone help me with this please.

    2) and i hope i dont get banned for this but i've heard some people here say that u can run hd loader from a memory card can anyone explain how u do this

    thanks
     
  12. daPhoenix

    daPhoenix Guest

    I would like to ask other people who have the hdloader mem card(DMS3) program to start sharing it with other people. I have sent it to at least 100 people and they keep e-mailing me. Also, when I do send it, could I at least get a thank you? The only time I here back from people is if the have a problem and need help.
     
  13. Pengolod

    Pengolod Member

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok I have a few questions and I'm a newb so I hope u guys can help me out... I bought a Maxtor 120GB HDD for my PS2 to use with HD Loader... I haven't received HD Loader from the website where I ordered it yet, but I went ahead and hooked the HDD up to the Network Adapter and installed it into my PS2.. here is my problem, how do I tell if my HDD is working correctly?? When I go into the browser, all I see is my mem cards and whatever disc I have in the PS2.. I don't see the HDD anywhere... do I have to have HD Loader in order to install my HDD? How can I tell if my HDD is working with the Network Adapter correctly?
     
  14. navi95

    navi95 Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the ps2 cannot "see" the hard drive because its not an official item, so u will not b able 2 know if ur hdd works properly until u receive ur copy of HDloader.
     
  15. Pengolod

    Pengolod Member

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks for the reply Navi95... how does the PS2 detect the official Sony HDD with FFXI on it?? I don't have one, but does it come with a disc or something so you can install it?? If so, can I use that disc to install my HDD if I haven't gotten HD Loader yet??
     
  16. navi95

    navi95 Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i dunno bout that since i havent got FFXI but im sure sum1 else can answer that 4 ya.

    my guess is that there is a boot disk for FFXI to run the game off the hdd, but like i said its just a guess.
     
  17. HunterDan

    HunterDan Member

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    GAMEPHOENIX,another prepaid customer would like to know
    why you can play on forums and not handle business?
    I paid for a system and sent several emails,nada,
    D.A. california
     
  18. daPhoenix

    daPhoenix Guest

    I usually e-mail everyone back. But I get so damn many that yours may have been lost in all the"can i get the hdloader bin/cue file e-mails. I'll double check and make sure I reply to you.
     
  19. QN52

    QN52 Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I just have a quick question about HDLoader.

    I am looking into getting it and a 3rd party drive, however...will games that actually use the HDD be playable in the same manner?

    ie ESPN football will use the HDD to allow viewing of replays during the halftime show, with a 3rd party drive...will this be affected? Will it still work, or because the PS2 doesnt "recognize" it, will it not work at all??

    Any info on this?

     
  20. The_Id

    The_Id Member

    Joined:
    Oct 4, 2003
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Right. So I got this thing about a week back, and a buddy of mine works at this place in Springfield called Game X Change... So I went in there and just started grabbing games off the shelf (used), and throwing them onto my hardrive while we all played zelda 4 swords together.

    Outside of chapter 4 of norrath, xenosaga, and klonoa, this thing works great. No problems, quick loads, and I have no mod chip installed.

    Just wanted to throw a "bump" message with mass.
     

Share This Page