1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PS2 & Xbox Backup Tutorials & Information

Discussion in 'PS2' started by Oner, Dec 13, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Oner

    Oner Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 8, 2002
    Messages:
    2,932
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    It might be the version of AR2 you are using or the backup might be a double check. I am not familiar with which version AR you would need because I use GS2 v2 so if it ends up being the AR2 and you don't want to invest in a modchip and like the Swipe/Slide card method then you could get the Swap Magic 3.0 which is much easier to boot and will bypass these problems. Also it could be the DVD backup media type (+/-) etc._X_X_X_X_X_[small][bold]Please use the Search function http://forums.afterdawn.com/search/ before posting or refer to my Tutorial http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/15105[/bold][/small]
     
    Last edited: Sep 11, 2003
  2. coolpcguy

    coolpcguy Member

    Joined:
    Sep 11, 2003
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks Oner, It was the Action Replay because I just recieved my swap magic discs and they work perfectly
     
  3. jemm772

    jemm772 Member

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I just recieve mine and (my Opinion) they Suck.
    Any one wanting To purchase them $30. E-mail me at Jem772@hotmail.com
     
  4. jemm772

    jemm772 Member

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The chip is alot better.
     
  5. coolpcguy

    coolpcguy Member

    Joined:
    Sep 11, 2003
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok maybe the chip ius betterm but I like many other ppl cant use chip because of warrenty, mines 3 yr...anyway, my swap disc is working but i have 1 prob


    cant boot tomb raider angel of darkness...tried booting the original disc from swap magic disc - dont work, but boot original on ps2 boot and its ok...could it be the TOC...TR is about 4.3 GB...would it be possible for a patch or something...are other ppl having this problem with tr


    i using a pal and the no-mod swipe card...

    All other games like GTA Vice boot ok
     
  6. coolpcguy

    coolpcguy Member

    Joined:
    Sep 11, 2003
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    OK, I stupid lolz, I Just did a proper search and found my problem, I need cdloader c7...got it it wouldnt boot, duh, Im trying to boot with swap magic dvd version lolz

    Anyway now It fully works...just need to find a good PS2 with good TOC...tested with the original Tomb Raider Disc but if i use that disc all the time itll still get scratched when my bro wants to run it
     
  7. coolpcguy

    coolpcguy Member

    Joined:
    Sep 11, 2003
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I thought it was a TOC problem but when you use the swap magic as the TOC disc in CDLoader it still works weird...cdloader must patch somat in memory then


    OK, I wanna request this feature for the next version of Swap Magic disc so you dont have 2 keep swapping discs :)
     
  8. darkz

    darkz Member

    Joined:
    Sep 12, 2003
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i wanna know just what versions of gs AND ar work as no mod chip installed boot discs on a V4
    thanks in advance
     
  9. Oner

    Oner Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 8, 2002
    Messages:
    2,932
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    GS I think is 1.8 - 2.0. AR I don't know.
     
  10. coolpcguy

    coolpcguy Member

    Joined:
    Sep 11, 2003
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I thought tha t AR was version 2 (AR2) but when i tried it it didnt work.

    must be one of the earlier ones earlier than AR2, or maybe it is AR2 but my disc was special lol

    To avoid compatibality issues id recommend geetting swap magic at wholesalemods.com..fast delivery 17£(Inc vat + delivery)
     
  11. maxi15

    maxi15 Member

    Joined:
    Sep 15, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey anyone can answer this question i would appreciate it. when u patch a game does it make it smaller so it can fit into a cd-r or what?
    please help me.
    thanks
     
  12. Speedy02

    Speedy02 Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have tried using the software mentionsed but i cannot backup Devil May Cry Jap. It says the image is too big to fit on a dvd-r
     
  13. Gsus

    Gsus Guest

    I bought my ps2 about a year ago, would it play games copied onto dvd-r?
     
  14. deezp1

    deezp1 Regular member

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Messages:
    601
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi everyone,
    I been kinda confused on using Alcohol 120% when backing up my dvd ps2 games. I heard from many people that alchol is one of the best ways to back-up your ps2 games, but I still ran into a few problems. I tried using the disc to disc method, but for some reason, 1:it doesn't allow me to choose the playstation 2 option on the data type menu and 2: when I do get to the burning it never finallizes the disc, so after the burning process is done the info is on the disc, but there is no "burned" marks on the bottom of the disc. It still looks unburned! can anyone help?
     
  15. maxi15

    maxi15 Member

    Joined:
    Sep 15, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hey if i have a usb cable that has a A type connector on one side and a B type connector on the other side if i cut off the B type connector and replace it with a A type connector, having both type A connectors would the cable still work?
     
  16. bula_is

    bula_is Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey pplz...im new to this forum...i have a ps2 and i want to get it chipped so i can play backups...but i need to noe what chip is best to buy...and how do i burn the ps2 games (how do i copy them)...i also want to noe whether i can still play online when i have the chip...there are so many chips and i dont noe what is fake and what is real...??

    plz help
    im new to this stuff..sorriz x.X
    i would greatly appreciate anyones help =]
     
  17. Oner

    Oner Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 8, 2002
    Messages:
    2,932
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    Please do some research, because all of your questions have been answered (most of them right in this tutorial thread but on the first page). As for the best chip or booting process, that depends on how much money you have to spend. Search for DMS3, Messiah 2 Pro or M2Pro, Magic, Swap Magic Discs, Flip Top and Slide or Swipe Card. There are many threads with the info you are looking for and the examples I said are the ones to look for. I even provided a little chart of the chips on the very first page here.
     
  18. abing

    abing Member

    Joined:
    Sep 22, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Pls. Advice. I have a premod(dms3)ps2 system. My kid use GS2 ver3 to get final fantasy10 cheat code. after inputing the cheat code to memory card, ps2 game shark asked to put the game disc. When I put the FF10(back-up dvd-r)disc. Game shark said the game will not boot. My question is: what is the procedure to boot Back-up final fantasy or other dvd base game with GS2 ver3 to a dms3 modded system? thank you.
     
    Last edited: Sep 22, 2003
  19. jemm772

    jemm772 Member

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Someone help me I'm trying to backup midnite club2 with alcohol 120. and I keep getting write error. Thedisc does has some sratches.i tryed copy on a fly. and write file. Both method are unsucessful. usa
     
  20. Oner

    Oner Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 8, 2002
    Messages:
    2,932
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    abing :

    Are you using the PS2 memory card or the GS2 v3 Memory card dongle? I have a GS2 v2 and it has a dongle but I don't know if the new v3 comes with one. Also try only a few codes at a time not all at once, some codes when you are playing are savable to the PS2 mem card file; such as Extra money, Upped Stats on a character or unlocked areas.

    Whereas infinate health, magic or similar cannot be saved. So try ones that can be saved first when playing then go back to GS and deselect those to then try the others that can't be saved. Hope this helps you out!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page