AfterDawn Forums

3com 3c589d -tp etherlink111 lan pc card

This discussion thread has 47 messages.

#1
Hello, pc.. Compaq Armada E500.. windows 2kp..this pc card with RJ-45. http://www.cqout.com/show.asp?u=http%3A...m_3C589C_tp.jpg is loaded and drivers installed (no longer have disc) device manager says ..this device is working properly yet there is no light on the adapter and hence no internet connection. I have changed settings to see if that would help and this is strange, when I set the transceiver value to.. TP (RJ-45).. Local area Connection Network cable unplugged pops up! and when I change the value to the other option.. Coax (BNC)..Local Area Connection connected Speed:10.0 Mbps pops up!.. but still no connection to internet, router working and cables secure. Don't know what to do at my wits end can you help please . Kind Regards.
▼▼ This topic has 46 answers - they are below this advertisement ▼▼
AfterDawn Advertisement
#2
router or modem? what browser?
#3
Originally posted by ddp:
router or modem? what browser?
not sure I understand, my broadband supplier sent me a wireless modem/router from which I connect to blade and kryptview via rj45 ethernet cable and wireless to my other laptop, does that help?
#4
what browser are you using?
#5
Originally posted by ddp:
what browser are you using?
.internet explorer.
#6
Originally posted by ddp:
what browser are you using?
Hello again, I have a Thomson TG585 V7 wireless router and the Compaq has internet explorer 5 installed, thanks.
#7
have you tried resetting internet explorer & why are you using ie5? no unknown devices in device manager?
#8
this computer is,i think,a dinosaur.what are your processor specs as well as ram specs? ie5 is a red flag for me.are these your specs?
http://www.cnet.com/laptops/compaq-arma...7-30003409.html
This message has been edited since its posting. Latest edit was made on 05 Apr 2013 @ 14:44
#9
Originally posted by ddp:
have you tried resetting internet explorer & why are you using ie5? no unknown devices in device manager?
..its my brothers not been used for a while, thought I would get it connected for him, no unknown devices in device manager, will I be able to connect to internet?
#10
yes
#11
Originally posted by ddp:
yes
..that's good to know, do you know how and what adjustments I have to make? I really need your help, thanks.
#12
try resetting internet explorer in "internet options\advanced" in control panel.
#13
Originally posted by ddp:
try resetting internet explorer in "internet options\advanced" in control panel.
..the only option in advanced is restore defaults..there are loads of boxes with ticks for eg. always send URLas as UTF-8, and enable folder view for FTP sites etc. no option for reset.
#14
that is the same as resetting.
#15
Originally posted by aldan:
this computer is,i think,a dinosaur.what are your processor specs as well as ram specs? ie5 is a red flag for me.are these your specs?
http://www.cnet.com/laptops/compaq-arma...7-30003409.html
Hi, same machine different specs. the os is w2kp, system type x86-based PC and yes a stubborn old dinosaur, but how do I connect to internet, I have restored defaults in IE to no avail, can you help please, thanks.
#16
does it work with an internet cable?
#17
Originally posted by aldan:
does it work with an internet cable?
like I said at the beginning rj45 from router to lan pc card, but its not making an internet connection.
#18
what i mean to say is what did the computer have for a wired internet connection before? this looks like an addon but correct me if im wrong.
#19
Originally posted by aldan:
what i mean to say is what did the computer have for a wired internet connection before? this looks like an addon but correct me if im wrong.
..no this is the only connection available,no rj45 port and one usb, I don't know what's blocking the lan connection and Im not sure a usb wireless connection will work with w2pk, do you know what is blocking the lan connection when it says "this device is working properly"?
#20
im wondering if that os and or your computer even support that card.kinda getting out of my element here. where i live you can buy a better laptop with an ethernet jack from the pawnshop for 50-100 cdn.im thinking that even if you could connect to the net you would grow old waiting for it.not meaning to be discouraging tho,perhaps someone in the know could chime in here.
#21
Originally posted by aldan:
im wondering if that os and or your computer even support that card.kinda getting out of my element here. where i live you can buy a better laptop with an ethernet jack from the pawnshop for 50-100 cdn.im thinking that even if you could connect to the net you would grow old waiting for it.not meaning to be discouraging tho,perhaps someone in the know could chime in here.
Thanks, you are right, I told my brother to bin it then I thought I would have a go, but its proving to be a pain, must've worked at some stage though, anyway thanks for your time.
#22
wish it was better news for you.cheers
#23
Its almost certainly the driver for the card
3Com are good reliable cards.

Uninstall the device in device manager
Scan for new hardware then dont install the default driver
Update the driver for the card with the latest version.
Dont use Compaq website go to the 3com drivers section and download their latest for your card unpack it and use it as the default driver only good manufacturers care enough about their customers to keep all drivers updated - none i think
>;o)

If that doesnt work the firmware is hosed.
#24
Originally posted by omendata:
Its almost certainly the driver for the card
3Com are good reliable cards.

Uninstall the device in device manager
Scan for new hardware then dont install the default driver
Update the driver for the card with the latest version.
Dont use Compaq website go to the 3com drivers section and download their latest for your card unpack it and use it as the default driver only good manufacturers care enough about their customers to keep all drivers updated - none i think
>;o)

If that doesnt work the firmware is hosed.
Thanks,my os is w2kp will this work http://drivers.downloadatoz.com/vendor_...s/37779,204685/ can I download onto pen-drive and install, sorry not used to this, thanks for your help Im a bit confused with the different os there is no mention of w2kp.
#25
don't use that site.
This discussion thread has been automatically closed, as it hasn't received any new posts during the last 180 days. This means that you can't post replies or new questions to this discussion thread.

If you have something to add to this topic, use this page to post your question or comments to a new discussion thread.