AfterDawn Forums

Gigabyte EP45-US3P sound issue

This discussion thread has 3 messages.

#1
I just bought this new motherboard gigabyte EP45-UD3P and install new windows xp3 with new realtek sound driver from web site(also tried the MB CD). Im having problem with 5.1 sound output.. My speaker setiing is selected as 5.1 from windows control panel.. Realtek HD audio manager (5.10.0.5780) set to 6 speakers. All the speaker tested from realtek audio manager seems plays sound perfectly but When i play music with winamp and media player 11 only 2 front speaker sound is coming out but center and rear(set as side) speaker has no sound.... can anyone help me pls...
▼▼ This topic has 2 answers - they are below this advertisement ▼▼
AfterDawn Advertisement
#2
the music is not native 5.1. try a dvd that has 5.1 surround sound, and it'll work.

if there is a 3d setting, like creative's CMSS-3D, enable it. that will output sound to all speakers.
This message has been edited since its posting. Latest edit was made on 10 Jul 2009 @ 1:22

ps2: v7 scph-39001 - independence exploit - hdloader 0.8c - maxtor 300gb hdd
(+[__]%) psp slim ta-085v1: 6.60 PRO B10
wii (powered by bootmii/priiloader): 4.1u - d2x v10beta53-alt (base 56) - configurable usb loader v70r51/devolution r188 - wd scorpio black 7200rpm 320gig w/ ams venus ds2 enclosure

got a whole lot more to list . . .
#3
Originally posted by cee43ja1:
the music is not native 5.1. try a dvd that has 5.1 surround sound, and it'll work.

if there is a 3d setting, like creative's CMSS-3D, enable it. that will output sound to all speakers.
but all the music i played from my last MOBO did play 5.1 sound...
This discussion thread has been automatically closed, as it hasn't received any new posts during the last 180 days. This means that you can't post replies or new questions to this discussion thread.

If you have something to add to this topic, use this page to post your question or comments to a new discussion thread.