AfterDawn Forums

XP has errors when displaying thumbnails

This discussion thread has 7 messages.

#1
Hello,
My XP machine keeps having errors everytime I open a folder with AVI or MPG files that are displayed in Thumbnail mode. It's annoying as the error box pops up at least a dozen times and I still can't figure out what the exact isssue is.

Any help here is greatly appreciated.

Thanks in Advance.
▼▼ This topic has 6 answers - they are below this advertisement ▼▼
AfterDawn Advertisement
#2
have you tried system restore to before this problem startrd?
#3
I disable system restore as a precaution against viruses and malware.
#4
bad idea as i use system restore because of that problem.
#5
do you actually prefer thumbnail mode?i never had a use for it and disabled it.
#6
I don't know how to disable thumbnail mode....When I open a folder, it opens in thumbnail mode automatically.
#7
been awhile for me and xp,had to look this up.

go to start-run.type cmd in run box then enter.
in command promt box type the following:
regsvr32 /u shmedia.dll
then press enter then ok to confirm.this disables video thumbnails.
to disable image thumbnails type the following in the command prompt box.
regsvr32 /u shimgvw.dll
then press enter then ok to confirm.

hope this helps.
This discussion thread has been automatically closed, as it hasn't received any new posts during the last 180 days. This means that you can't post replies or new questions to this discussion thread.

If you have something to add to this topic, use this page to post your question or comments to a new discussion thread.