AfterDawn Forums

can not install AVG internet security

This discussion thread has 15 messages.

#1
I am trying to install AVG Internet Security 2013. The problem is, that I keep getting the following message:
The Windows Installer Service could not be accessed. This error can occur if you are running Windows in safe mode, or if the Windows Installer is not correctly installed. Contact your support personnel for assistance.
Severity:Error
Error code: 0xC0070643
Error message: General internal error
Additional message: MSI Engine: Failed to initialize the package.
@AVGMSI_Error 1719
The windows Installer Service could not be accessed. this can occur if your are running Windows in Safe Mode, or if the Windows Installer is not correctly installed.
Contact your support personnel for assistance. (0xC00706B7)

I have tried AVG and Microsoft for answers and none helped.
Is there anyone who has had this problem or can help me?
I would appreciate any help offered.
Thank you
▼▼ This topic has 14 answers - they are below this advertisement ▼▼
AfterDawn Advertisement
#2
If you have an older version you probably need to un-install it first to install the new version.Read this article on the AVG forum.

http://forums.avg.com/ww-en/avg-forums?...=show&id=215517

20 Year U.S.Army Veteran.Vietnam 1969-1972 101st Abn.Div.
#3
I went to the site and did what it said.. Everything is the same. I can't even install a different anti-virus program now. I keep getting same message.
Is there anything else?
Thank you
#4
did you have the older version of avg on your computer as still have parts of it both in programs & in the registry?
#5
Try downloading and use CCleaner and see if it will remove any remnants of the old version of AVG and see what happens.
http://www.afterdawn.com/software/secur...up/ccleaner.cfm

20 Year U.S.Army Veteran.Vietnam 1969-1972 101st Abn.Div.
#6
try downloading avg to a usb and install it from there.there is another possibility here.you might have picked up some malware.try the usb install first.
#7
Originally posted by kookie56:
I am trying to install AVG Internet Security 2013. The problem is, that I keep getting the following message:
The Windows Installer Service could not be accessed. This error can occur if you are running Windows in safe mode, or if the Windows Installer is not correctly installed. Contact your support personnel for assistance.
Severity:Error
Error code: 0xC0070643
Error message: General internal error
Additional message: MSI Engine: Failed to initialize the package.
@AVGMSI_Error 1719
The windows Installer Service could not be accessed. this can occur if your are running Windows in Safe Mode, or if the Windows Installer is not correctly installed.
Contact your support personnel for assistance. (0xC00706B7)

I have tried AVG and Microsoft for answers and none helped.
Is there anyone who has had this problem or can help me?
I would appreciate any help offered.
Thank you
have you tried pressing fixall in the top right hand corner?
#8
Originally posted by tongs007:
Originally posted by kookie56:
I am trying to install AVG Internet Security 2013. The problem is, that I keep getting the following message:
The Windows Installer Service could not be accessed. This error can occur if you are running Windows in safe mode, or if the Windows Installer is not correctly installed. Contact your support personnel for assistance.
Severity:Error
Error code: 0xC0070643
Error message: General internal error
Additional message: MSI Engine: Failed to initialize the package.
@AVGMSI_Error 1719
The windows Installer Service could not be accessed. this can occur if your are running Windows in Safe Mode, or if the Windows Installer is not correctly installed.
Contact your support personnel for assistance. (0xC00706B7)

I have tried AVG and Microsoft for answers and none helped.
Is there anyone who has had this problem or can help me?
I would appreciate any help offered.
Thank you
have you tried pressing fixall in the top right hand corner?

What fixall in the top right corner of what?
#9
I tried installing from usb. It didn't work.
Anything else?
Thank you
#10
post your operating system specs and a hijack this log.dont fix anything yet,just post log after running scan.if you downloaded an antivirus from another computer and couldnt install from usb,something aint right.you say you havent been able to install any antivirus?how about microsoft security essentials?
#11
I will look into Microsoft security essentials
#12
better check you can install any type of software to see if registry & system haven't got corrupted somehow

AD Guides: http://www.afterdawn.com guides/
Console Mod Tuts: http://www.realmodscene.com/

#13
You can run this program if you are able to install it.It worked pretty good fixing all of my problems.
http://www.techspot.com/downloads/5314-...ows-repair.html
This message has been edited since its posting. Latest edit was made on 25 Dec 2012 @ 3:51

20 Year U.S.Army Veteran.Vietnam 1969-1972 101st Abn.Div.
#14
I finally gave up and did a complete system restore. I am in the process of re-installing everything, but the avg internet security 2013 installed without any problems.
Thank everyone for their help.
Thank you
#15
glad its working out for you.
This discussion thread has been automatically closed, as it hasn't received any new posts during the last 180 days. This means that you can't post replies or new questions to this discussion thread.

If you have something to add to this topic, use this page to post your question or comments to a new discussion thread.