1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Avid Cinema and uLead MF2 codec compatibility

Discussion in 'Video - Software discussion' started by scape, Nov 4, 2003.

  1. scape

    scape Member

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have a desktop comp, with a Matrox G400 video card and Matrox video capture drivers, running Avid Cinema and uLead Movie Factory 2 under Windows ME. I have also a laptop running uLead Movie Factory 2 under Windows XP. AVI files produced by Avid Cinema in the desktop can be incorporated into Movie Factory 2 on the desktop using the “add video” facility but not on the laptop. How do I rectify this situation i.e. make MF2 in the laptop accept the AVI files produced by Avid Cinema in the desktop?
     
  2. Minion

    Minion Senior member

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Messages:
    5,768
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Well you Probably need to install the Avid DV Codec or what ever codec you used to make your Files in Avid....
     
  3. scape

    scape Member

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks. Trouble is because the laptop doesn't have a Matrox G400 video card installed the Matrox and Avid drivers will not install. No doubt the codec file is on the discs somewhere but I cannot find it. I'll just have to keep looking!!
     
  4. Minion

    Minion Senior member

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Messages:
    5,768
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Well you should have just asked...Here is the Avid DV Codec: h**p://dshow.narod.ru/video/Avid_2.0d2_codec.exe ...
    The Link is Really Really Slow so it might take a Little while to download, but if it takes to long message me with your e-mail and I"ll e-mail it to you...Cheers

    PS: here is the Link for the "Matrox Codecs"
    http://dshow.narod.ru/mjpeg/Matrox_DV_MJPG_MPEG2_codecs_bundled.exe ...Because I think your Card captures to Mjpeg....If you don"t mind me asking what is the Quality like with the Matrox G400??? I have have seen them for $69 and was considering getting one if the Quality was OK......Cheers
     
    Last edited: Nov 5, 2003
  5. scape

    scape Member

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks again. Have downloaded those codecs and will let you know how I get on with them. I'm afraid the only yardstick I have for measuring the quality of the Matrox G400 card is the G400 card . I'm fairly new to this business, however I feel perfectly satisfied with it's quality. Having progressed from super8 cine film to digital video I think I'm in heaven really. Thanks again and kind regards.
     

Share This Page