1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

bios error

Discussion in 'PC hardware help' started by iraj, Apr 25, 2004.

  1. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    when i start pc ,that came on the monitur
    Award bootblock bios v1.0
    Bios rom checksum error
    Detecting floppy drive A media
    insert system disk and press enter.
    and when pc start with push the DEL I cannot go to bios setup
    thanks
    iraj
     
  2. cozza1987

    cozza1987 Guest

    What model mobo do u have in your computer?

    That means that your BIOS' Boot Block has been activated. This is probably due to a corrupted System Block checksum. Try the Award Boot Block BIOS recovery method.

    Have a read on the PDF below
    http://www.amptron.com/documents/Recover.pdf

    Regards
    CoZZa
     
    Last edited by a moderator: Apr 26, 2004
  3. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    that is information about standard 32-pin chip on the ECS mainbord
    award 1998
    pci/pnp 686
    234649428
    p6bap-a=646
    I don,t know where can I download the bios floppy diskt because i have no information about mij mainbord
     
  4. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the mainbord is ECS P6BAP-A+ Series
     
  5. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26

    The mainbord ECS P6BAP-A+ AWARD BIOS 4.60PG

    iraj
     
  6. cozza1987

    cozza1987 Guest

  7. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    do yoy knows where can I download the system bios disk floppy of ECS P6BAP-A+ version 1.1 mainbord and how to do it ?
    thanks
    iraj
     
  8. ken0042

    ken0042 Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2003
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I think Cozza's link had all that for you. Even has nice pictures as well.
     
  9. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    CoZZa
    I saw many zip file in that website but I don,t know
    which one i have to download it?
     
  10. cozza1987

    cozza1987 Guest

  11. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    CoZZa
    right now i download the 1.1b version of the web site that was zip file and than after the unzip .that bin file was.
    any how i stat the pc and i put the floppy in .That cam on the monitur
    bios rom checksum error
    detecting floppy drive A media
    drive media: 1.44 mb
    remove the disk and press any key
    disk boot failure, insert system disk and press enter
    I don,t know what is wrog
     
  12. cozza1987

    cozza1987 Guest

    Step 1 (2) Make a DOS boot disk

    Did you make a DOS boot disk then copy the Flash Program and bios update to it?

    Regards
    CoZZa
     
  13. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    cozza
    I made a dos boot disk and I have(download bin file of 1.1b version from ecs websit) now
    tell me what i have to do right now
    iraj
     
  14. cozza1987

    cozza1987 Guest

    Try using another Floppy Disk. Format it with system files (should have autoexec.bat on it) then copy the flash program and bin file onto it. Put the floppy disk in the computer and restart. It should then bring up the C:\>.... Correct?
    -What OS are you using ?
    Regards
    CoZZa
     
    Last edited by a moderator: Apr 27, 2004
  15. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    cozza
    somthing wrong
    if you look at http://www.ecsusa.com/downloads/p6bap_a.html,I take version 1.1b (bin file to download )and I put onto floopy dos boot disk.but if you look at http://www.ecsusa.com/downloads/flashAward.html(how to flash...)in step 3 if I do A:\>dir just I saw dir of dos boot and (bapa_1~1 zip)I can not see other dir
    same as pictures in step 3
    i tried to copy of bin file to other disk and when the pc do dos boot after that I remove the dos boot disk and i put flash program disk in station and i type A:\>dir than came BAPA 1.1b BIN 262,144
    1 file(s) 262,144 bytes
    0 dir 1.195520 bytes free
    and when i did what you said(Try using another Floppy Disk. Format it with system files (should have autoexec.bat on it) then copy the flash program and bin file onto it. Put the floppy disk in the computer and restart. It should then bring up the C:\>.... Correct?
    I have dos boot disk and you said THEN COPY THE FLASH PROGRAM+BIN FILE ONTO IT. ok but i have bin file ,what is flash program?
    I have a dos boot disk+ bin file ,i restart the pc but nothing about C:\
    sorry ,about your time but may be i could,nt undrestant very well
    iraj
     
  16. cozza1987

    cozza1987 Guest

    Hey
    Sorry i meant you should see A:\>
    On that page at the top is says Flash Utlity
    V8.22A.(38.2kb), Download that program and put the the floppy aswell. (http://www.ecsusa.com/downloads/bios/awd822a.exe)
    http://www.ecsusa.com/downloads/flashAward.html
    then it should similar to [​IMG]
    Once you are at the A:\> you need to type adw822a biosfilenamehere.bin (eg A:\> adw822a vxadv12f.bin) TThen have alook at http://www.ecsusa.com/downloads/flashAward.html and it will tell you what to do next.

    Regards
    CoZZa
     
  17. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hai
    AM I correct?
    I have a dos boot floppy disk .and in that disk add the
    Flash Utlity V8.22A.(38.2kb)AWD 822a.exe .is that correct?
    just that? or I must to add the bin file from http://www.ecsusa.com/downloads/p6bap_a.html,version 1.1b to the disk too ,than i have three program in one disk
    iraj
     
  18. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    and when pc start with floppy disk ,A:\> will come.
    than please tell me what i have to type in begining to end?
    A:\>????????????????????????????????????
    I think if my pc get life ,I will died!!!!!!!!!!!!!!
     
  19. cozza1987

    cozza1987 Guest

    Ok, you should have the DOS Boot disk, that contains the System Files (Which are hidden)then awd822a.exe (Flash Utlity) then bapa11b.bin (Bios Update).

    ok at the A:\> type
    A:\>awd882a bapa11b.bin

    Then agree, when it says do you want to continue.

    Regards
    CoZZa
     
  20. iraj

    iraj Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    CoZZa
    ok that,s work
    thanks
    may i ask you where are you from?
    I am in netherlands
    iraj
     

Share This Page