1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cant mount or initialise HDD on Dreambox 800

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by niallo32, Aug 17, 2013.

  1. niallo32

    niallo32 Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have a new Dreambox 800HD and have a 150Gb internal HDD connected.

    Same drive was used in my previous Dreambox and it worked fine.

    Under Device Manager in Devicelist I can see the drive listed and it's size.

    I also have a 32Gb USB drive listed.

    In Devicelist, when I select the 150Gb drive and select 'initialise' I choose any partition option and any of the file formats (NTFS, FAT32 etc) and straight away I get the error 'Partitioning failed'

    No matter what I try it won't mount the drive.

    I've read previous threads on this but no luck.

    Can anyone assist?

    Thanks
     
  2. tongs007

    tongs007 Active member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,895
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    78
    I had the same issue and it was a right carry on, Can't remember how i solved the problem though unfortunately
     
  3. tongs007

    tongs007 Active member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,895
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    78
    have you tried formatting the drive with your pc to ext3? paragon partition manager will do this for you, format in pc put it back in dreambox and see if it will mount
     
  4. niallo32

    niallo32 Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Tried that thanks - same error
     
  5. fintannl

    fintannl Regular member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    1,833
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    48
    problem is not the disk, problem is the image. images such dream elite have issues recognizing certain brands of hard drive. suggest you switch image to dreamboxuk v1.1 (do not use version 2 as it does not support clones very well).
     
  6. Thinone

    Thinone Regular member

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    806
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i also found it was image dependent -i use D-M-S-image-dm800-OE1-6-v6-0-ramiMAHER and this image initialise and works with hdd no problems
     
  7. fintannl

    fintannl Regular member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    1,833
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    48
    and i can debate that also. have used many of the ramimaher images with no success with some hard disks. its very hit and miss but as Thinone suggests (as do I) it is image related. so its lots of head wrecking for a while
     
  8. niallo32

    niallo32 Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks all - I'll try a new image so
     
    Last edited: Aug 21, 2013
  9. Mooley

    Mooley Regular member

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    1,047
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
    Had exactly the same problem myself. After trying a few ramimaher images also with no luck recognising internal HDD Merlin 3 worked a treat for me.
     

Share This Page