1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't write faster than 1x

Discussion in 'DVD / Blu-ray drives' started by wheelstb, Apr 12, 2007.

  1. wheelstb

    wheelstb Regular member

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Messages:
    571
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have a Mad Dog LS DVDRW TSH652M Lately it will not write any faster than 1x. I am using same blank DVDs I have always used and they have never given me a problem before. I have tried to update the drivers but the were no better drivers then the drivers that were currently installed (the originals). What could be the problem?
     
  2. LABOY

    LABOY Regular member

    Joined:
    Apr 23, 2003
    Messages:
    524
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  3. wheelstb

    wheelstb Regular member

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Messages:
    571
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    The settings were in pio mode and I dind change them back,but that did not seem to help.

    Any more ideas?

    Also could you explain what DMA Settings are and what I did when I changed them.
     
  4. wheelstb

    wheelstb Regular member

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Messages:
    571
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I was looking around and found someone with the same problemand this is how they said they fixed it.

    "Hey guys, the problem has been fixed. Apparently, when I was looking around in the BIOS, PATA 2 was set to OFF. Once I turned it ON, I am burning DVDs at 7 min and less at 8x. If someone has this problem, you know now."

    I was looking in the bios but I don't see where to change that, could some please point me in the right dirrection?
     
  5. donpri

    donpri Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    how do you change the PATA 2????
     
  6. wheelstb

    wheelstb Regular member

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Messages:
    571
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    sorry guys i read the guide wrong. I unonstalled and reinstalled both drives and every thing works great.

    thanks alot
     

Share This Page