1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

End of tracks clipped short

Discussion in 'CD-R' started by geezer5, Jan 28, 2008.

  1. geezer5

    geezer5 Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    In other words, the track cuts off a second or two early + jumps right to the next song.
    Does anybody what's causing this? Is it an issue with the burning software?
     
  2. pryme_H

    pryme_H Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    1,715
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    geezer5,
    Yes, this depends on how your burning software is set up. If you have Nero, then you can use either Nero Express or Nero Burning ROM to adjust the gap between tracks or completely remove pauses in between. However, this can only be accomplished for Audio CDs and not data CD/DVD.
    Once, you've added all the files, highlight all. Right click; Properties; under Track Propeties Tab adjust the value of pauses. Steps may be a tad bit different depending on what version of Nero you have.

    [​IMG]
    Or you can choose to eliminate gaps in between tracks this way...

    [​IMG]
     
  3. geezer5

    geezer5 Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks for the helpful info. I think I traced the affected discs to a batch I burned using the Winamp burning software.
     
  4. pryme_H

    pryme_H Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    1,715
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You're welcome! Do you have Nero by any chance?
     
  5. geezer5

    geezer5 Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    No, I actually use an older version of Sonic RecordNow for most burning. Haven't had any problems with it.
     
  6. pryme_H

    pryme_H Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    1,715
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Is there a similar setting in Sonic?
     
  7. geezer5

    geezer5 Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I just enable the Disc-At-Once setting.
     

Share This Page