1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help!!! Burning at 0.6x

Discussion in 'DVDR' started by Moazam, Mar 3, 2005.

  1. Moazam

    Moazam Member

    Joined:
    Mar 3, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    First of all, my sincerest apologies if I am restating something already addressed. However, I have searched High and Low and still havent figured this one out.

    I am running a 2.8ghz, 800 FSB but only 256Ram....
    I have updated the firmware and am running a clean session (i.e. nothing in the background)

    I installed a Teac (Dell) DVD+RW in this computer. Bought memorex dvd+r. I am using Decrypter, Shrink 3.2 and Nero 6.x... All result in slow burning.

    I have checked, rechecked; deleted, reinstalled my IDE channels to ensure DMA mode. On my secondary DMA I chose DMA mode if available, however, the grayed out box correlating to current transfer mode reads PIO.
    Having Failed to correct the problem, I tried going to my regedit and deleting the checksum lines. Everytime I reboot they reappear and no change to my burning speed.

    Today I have bought Sony DVD+R media and still no change.

    Personal conundrum....I have 29 copies of my wedding video to burn for family. I hate telling my wife I cant do it (typical man syndrome). Even if I could get this to burn at 2x or 4x i would be happy.

    Any and All help is appreciated.

    Thanks.
     
  2. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Have you downloaded and installed the latest Drivers and firmware for that drive?
    Will the drive recognize any type of disk when you insert it?
     
  3. Moazam

    Moazam Member

    Joined:
    Mar 3, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have downloaded and updated the firmware. Since I am using WinXP Home - there is no original driver provided. I have also searched the web for a dedicated driver, however apparently there isnt one available. My drive is: Teac dv-w58e

     
  4. Moazam

    Moazam Member

    Joined:
    Mar 3, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Sorry, I missed the second part....

    The Drive Recognizes every type of media. It will only record +, but it recognizes and reads all...

    For example....
    decrypter reads the following for what I just burned....


    TEAC DVD+RW DV-W58E D.0J (ATA)
    Current Profile: DVD+R

    Disc Information:
    Status: Complete
    Erasable: No
    Sessions: 1
    Sectors: 1,483,216
    Size: 3,037,626,368 bytes
    Time: 329:38:16 (MM:SS:FF)
    Supported Write Speeds: 2x, 4x, 6x, 8x

    Physical Format Information (ADIP):
    Disc ID: YUDEN000-T02-00
    Book Type: DVD+R
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 1
    Track Path: Parallel Track Path (PTP)
    Linear Density: 0.267 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196,608
    Last Physical Sector of Data Area: 2,491,711
    Last Physical Sector in Layer 0: 0

    Physical Format Information (Last Recorded):
    Disc ID: YUDEN000-T02-00
    Book Type: DVD+R
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 1
    Track Path: Parallel Track Path (PTP)
    Linear Density: 0.267 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196,608
    Last Physical Sector of Data Area: 2,491,711
    Last Physical Sector in Layer 0: 0
     
  5. Rotary

    Rotary Senior member

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Messages:
    8,353
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    did you uninstall the controller? aswell as eide channels?

    have you just loaded incd and anydvd?

    what about via drivers or do you have intel drivers?

    what about aspi layer?

    what does nero info tool say on your settings?

    so ripping is fast???? waht speed does dvd decrypter burn at?
     
    Last edited: Mar 3, 2005
  6. Jerry746

    Jerry746 Senior member

    Joined:
    Oct 23, 2003
    Messages:
    4,456
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    HI Moazam, Your ram at 256mb is almost just enough to run Windows Xp so that is hurting your burn time some. You said you reinstalled your IDE channels. I would go back into your device manager and remove the IDE controllers again and also the burner drive there too. Then reboot and let Windows reinstall the IDE controllers and drive again. If its running in PIO mode you won't have any luck burning faster. You might want to check your BIOS setup and make sure DMA is set there also. These are just suggestions that might help but you need that IDE setting on DMA.

    Jerry
     
  7. Moazam

    Moazam Member

    Joined:
    Mar 3, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hello, sorry about the delay. When I ran the NERO info I realized something...for some reason, I had my DVD burning running as a SLAVE. My computer doesnt have DMA for the slave drive. Since I didnt have another IDE slot open for another ribbon in my box, I just switched the drives and PRESTO CHANGE-O, ALAKAZAM... we are burning at 4.0x (up to 8x for my data dvds). 12 coasters later! Thank God for the sale on sony dvds at Staples last week. (19.99 for 50).

    Thank you all for your help!
     

Share This Page