1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Malwarebytes

Discussion in 'Windows - Virus and spyware problems' started by Rod28, Nov 24, 2014.

  1. Rod28

    Rod28 Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi guys a quick question if anyone can add anything to it.

    I have the Malware bytes premium app (paid for) but when it is running it fairly slows the laptop surfing time by a bit, the minute i exit the app the lappy runs fine and fairly fast net surfing,Anyone else ever had any issues with Malware bytes and slowing surfing down thx in advance.

    The lappy is an Acer Aspire running win 7 64 bit but as i say wen app is exited it runs fairly fast like normal.
     
  2. 2oldGeek

    2oldGeek Active member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Messages:
    3,687
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    78
    Don't Think I can add anything, I use MBAM premiun on all my pc's and laptops and never noticed any slow down. It's real time scanner only blocks IP addresses on the web and not URL's so I have no ideas for you.. Sorry o_O
     
  3. aldan

    aldan Active member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    1,522
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    68
    same here.could be a conflict between mwb and another program?
     
  4. 2oldGeek

    2oldGeek Active member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Messages:
    3,687
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    78
    Maybe.. I browsed around with it on and off but couldn't find any difference..
     
  5. aldan

    aldan Active member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    1,522
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    68
    me either,thats why i wondered about a conflict.
     
  6. 2oldGeek

    2oldGeek Active member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Messages:
    3,687
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    78
    I looked around and the only thing that I found with a conflict was AVG 2013.....
     
  7. Rod28

    Rod28 Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thx for the response guys and unlike 2 old geek mines runs slow with MB on but faster without MB on ? strange one.
     
  8. aldan

    aldan Active member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    1,522
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    68
    not strange at all.like was said there could be a conflict with another program.do you have avg 2013 installed by any chance?
     
  9. Rod28

    Rod28 Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    No aldan i don't i use microsoft essentials
     
  10. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    how much ram do you have & how much is free? what percentage of the cpu is being used when malwarebytes is running & not running?
     
  11. aldan

    aldan Active member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    1,522
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    68
    what about avg?
     
  12. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    aldan, he is using microsoft essentials.
     
  13. aldan

    aldan Active member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    1,522
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    68
    damn,didnt read that one right.my bad.
     
  14. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    i know you are bad as you are always bad.
     
  15. xboxdvl2

    xboxdvl2 Regular member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    1,186
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    48
    ive read about conflicts with avast 2015 .I havnt seen anything regarding malwarebytes or microsoft essentials.
     
  16. Rod28

    Rod28 Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thx for the replies guys and a quick update, i uninstalled the premium version and installed the free version and the issue goes away ie the browsing time is as normal. So don't know if it's something to do with the real time protection on the premium app as this is not included in the free version.
     

Share This Page