1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

maxtor external h/d error - i/o error

Discussion in 'PC hardware help' started by krisb124, Jul 18, 2007.

  1. krisb124

    krisb124 Guest

    HELP! This drive has been fine, i can see it on my pc, but can't access it out of NOWHERE! I get an I/O error. just defragged my system, everything was peachy. This is just a slave/storage drive.
     
  2. pcrepair

    pcrepair Regular member

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Messages:
    583
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  3. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,319
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    I replied to this thread, but for whatever reason it hasn't appeared.
    Standard procedure is
    1. different USB port
    2. Different USB cable
    3. Running the hard disk internally.
    If 1 and 2 fail but 3 works, the enclosure might be knackered, if all three fail the drive might be the problem.
     
  4. krisb124

    krisb124 Guest

    Thanks, going to try the utility. I've switched ports, etc. Not the cable, only because I don't have one handy. If this doesn't work....any suggestions for data recovery? I'd like to rescue everything if possible, then try to reformat the drive after everything is salvaged.
     
  5. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,009
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128

Share This Page