1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MP3 audio in AVI...still no sound

Discussion in 'MPEG-1 and MPEG-2 encoding (AVI to DVD)' started by cr95gst, Apr 26, 2004.

  1. cr95gst

    cr95gst Member

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok, I ran the file through gspot to see exactly what codecs were used in the movie. Here is the screenshot of the result--

    http://www.escic.com/cr95gst/gspotresult.jpg

    As you can see, the video codec is Divx3 and the audio is MPEG1-Layer3. When I converted the AVI file to MPEG2 using TMPGENC everything goes smoothly but there is no sound whether I play it in the DVD player or on the PC. As far as I can tell, I looked through all the options on NERO 6 and TMPGENC and didn't see anything to resolve the issue. I also did a search on here using the phrase "no sound" and all I saw were threads in relation to AV3 encoding. Any ideas or suggestions?

    BTW, this is my first post here... Great Forum and Resources here!
     
  2. Minion

    Minion Senior member

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Messages:
    5,768
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Tmpgenc does not Like AVI files with compressed Audio so you must Uncompress the audio before encodeing it with Tmpgenc...You can use Virtual-Dub to decompress the Audio in the AVI file or if you PM me with your e-mail address i can send you a Small tool that will turn your AVI with compressed audio into an AVI with uncompressed audio that Tmpgenc will happilly encode....Cheers
     
  3. cr95gst

    cr95gst Member

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yeah, I ended up just ripping the audio track and re-encoding it to MP2. I then muxed it back with the video and all is good.
     

Share This Page