1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nero 6 problem

Discussion in 'MPEG-1 and MPEG-2 encoding (AVI to DVD)' started by BUSTaCAP, Oct 5, 2003.

  1. BUSTaCAP

    BUSTaCAP Guest

    I am trying to burn a SVCD movie using Nero 6(Bin Cue). The movie burns fine but when I play it in my DVD player the video goes in and out. Never had this problem until I installed nero 6. Anyone else have this problem? Do I need to use another program
     
  2. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Does it play fine on a computer? What speed did you burn at?

    - If it playes OK on a computer then your're prolly out of luck.... I would blame it on the fallicies of all standalones hehe
    - If you burned faster than 12x i suggest you burn it slower, perhaps at 8x or so.
     
  3. BUSTaCAP

    BUSTaCAP Guest

    I burned it at 8x
     
  4. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Does it play fine on a computer?
     
  5. Dela

    Dela Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    8,949
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    118
    little bit more specific than that??

    Ok Nero is great for burning VCD, as in MPEG-1 but for SVCD, as in MPEG-2 not a chance! I hate it for it. So I would recommend you burn it with Alcohol 120% (changing datatype to videocd) at about 8x! If the problem is still there then its either your burner or the bin/cue files!
     

Share This Page