1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PC w/no OS, hd not recognized

Discussion in 'All other topics' started by ashroy01, Apr 17, 2005.

  1. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hey y'all, I thought I'd give this a shot here. I was going to give this computer away as a gift but now it's all screwed up.

    I got into a big mess with a Windows install one of my PCs and to make a long story short, I reformatted its hard drive by hooking it up to my other machine and formatting the disk. It shows the drive and the partion when I check it.

    My problem is when I hook it back up to install windows, there's no drive or partition listed. I tried throwing in the recoveries, told me to run FDisk, but it comes back no fixed drives present. I checked the connections, I don't know what else to do without an OS.

    Does somebody know what went wrong?
     
  2. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    does motherboard see the drive. is the jumper set as master??
     
  3. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thanks for replying to my thread.

    The jumper is on master. I don't know if the motherboard recognizes it. How do I check out that?
     
  4. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    check in the bios!
     
  5. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    not recognized, nothing there
     
  6. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    reseat both data & power cables to motherboard & drive. also make certain pin 1 of the data cable is close to the power cable
     
  7. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    not sure what you mean by reseat, so I guessed and disconnected then reconnected them. Don't know about the pin 1 thing how do you tell? I don't think it's upside down or anything.
     
    Last edited: Apr 17, 2005
  8. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    pin 1 is the single wire that is a different color from rest of cable, could be black, red or whatever. look at the cable on the cd/dvd rom drive to see what i am talking about. is the cd/dvd rom drive on same data cable or different 1
     
  9. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I checked, it is nearest - same result, not recognized on bios
     
  10. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    is hd on same cable as cd drive??
     
  11. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No, two cd drives on the secondary. hd on primary

    cd drives are recognized and nothing on the primary
     
    Last edited: Apr 17, 2005
  12. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    try switching data cables
     
  13. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    wow, that didn't work either
     
  14. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    put hd back into other computer to see if id there!!
     
  15. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I got "No operating system found on any devices" on startup

     
  16. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    is that with the old drive as slave & the good drive as master that worked but now not boot or what??
     
  17. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    wait, brb
     
  18. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I put the bad hd in the new computer and I get the "no os" message after trying every jumper configuration possible. I'm definite that this had worked before in the new computer, and I remember switching it back and forth to make sure I wasn't seeing things. I was in device manager checking it out and it's the only hd of that size so I wasn't looking at the wrong one or anything.
     
    Last edited: Apr 17, 2005
  19. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    what make is the bad hd??
     
  20. ashroy01

    ashroy01 Regular member

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    quantum
     

Share This Page