1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Prassi Primo DVD 2 does not recognise drive

Discussion in 'DVDR' started by saints1, Jun 7, 2003.

  1. saints1

    saints1 Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Iinstalled prassi primo dvd 2.0, but when it starts,There appears an error message: "no compatible recorder drives have been forun in this computer"
    How can i solve?? I have a Pioneer 105
    Many thanks
     
  2. herbsman

    herbsman Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 3, 2002
    Messages:
    4,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66

    When I first got Prassi Prismo bundled w/ Pioneer DVD-RW I found it to be a nightmare so I went back to Nero Burning Rom which I had used for ages to do VCD/CD-R (had to update of course)

    I've not had a problem burning since really..

    P.S. Some other ppl swear by Stomp RecordNow Max also , Nero & RecordNow seem to be the most popular here at Afterdawn I'd say

    Peace : )
     
  3. drumgod

    drumgod Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Definitely go with Nero, it has worked perfectly for me so far.

    ~Brian~
     
  4. golden_35

    golden_35 Regular member

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have the same problem, it was working before then it wouldnt recognize it! The good thing about prassi is that you can burn at 1X cd-r speed when you are burning a dvd-r, so it burns so slow, it pretty well works on any dvd player
     
  5. herbsman

    herbsman Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 3, 2002
    Messages:
    4,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66

    I couldn't agree more w/ burning at X1.

    [ you can do this w/ Nero Burning Rom / Enterprise Edition too ]
     
  6. HansC

    HansC Guest

    Exept for 1 tiny problem I do like Prassi a lot.
    The original problem of 'saints1' I did solve by downloading the prassi update program called 'PX engine358' and running that.

    My problem, however, is that Prassi doesn't start-up after an undefined time.
    While starting-up Prassi it displayes several things under which "scanning buses". It needs to be followed by "Almost done" and then the program is operational.
    My problem is the program remeins in the "scanning busses" mode and refuses to go on.
    Any ideas what causes this and (more important) what can be done?
     
  7. golden_35

    golden_35 Regular member

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I had the same problem, except for it scanned for 5 mins then said cannot find drive. So i just reinstalled the program and rebooted my comp and it worked great
     
  8. HansC

    HansC Guest

    Thanks Golden_35. Tried that already and didn't solve the problem. Until now the only solution is to format the comp and to intall Prassi again. Is Prassi sensitive for other burning programs on a comp or any other sofware? I get the feeling it only happens when I install my scanner and/or my Zip-Drive software, but I can't think of a logical reason for that. Anyone any ideas?
     
  9. dvdps2

    dvdps2 Regular member

    Joined:
    Jan 31, 2003
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    When i open prassi primo, it says no compatitble drive has been found, but i have a dvd burner. I think i just need to update it. Does anyone know where i can do this? Thanks.
     
  10. HansC

    HansC Guest

    try to find 'PX engine358' on the net.
    Run it and Prassi will recognize the burner (probably)
     
  11. dvdps2

    dvdps2 Regular member

    Joined:
    Jan 31, 2003
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeah that worked, but when i tried to burn a ps2 game, i came up with an error.
     
  12. HansC

    HansC Guest

    What kind of burner do you have, a DVD+ or DVD-?
    PS2 games can only allow DVD- burners to create back-ups.
    Describe the error.
     
  13. dvdps2

    dvdps2 Regular member

    Joined:
    Jan 31, 2003
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i have a dvd-. now it's saying i need to put in a valid disc. which i have, it didn't do this before
     
  14. HansC

    HansC Guest

    Problem solved?
     
  15. dalec

    dalec Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Where did you get PrimoDVD all the download links I've found don't work? Cheers
     
  16. dvdps2

    dvdps2 Regular member

    Joined:
    Jan 31, 2003
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the problem isn't solved, it's saying i need a vaild disc, which i have.
     

Share This Page