1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

problem burning at 4x

Discussion in 'DVDR' started by handy156, Aug 14, 2003.

  1. handy156

    handy156 Member

    Joined:
    Apr 28, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i have tested yellow datawrite 2x and work perfect with nero 5.5 (dvd plugin installed)
    i tried infiniti 4x and it spat 8 out all failures. (cost 40 quid aswell)
    i tested reddy orange bulkpaq 4x and this is my problem

    with nero it says some sort of test error when i try to burn, i changed the settings to dvd ufo and dragged the video_ts and audio_ts over and it burned. but looks like only 2x (disks r 4x)
    checked the dma setting in control panel and looks ok in there,
    my settings for the dru500ax is secondary master,

    any help or testing i can do, settings to check etc ???????
    please explain how to do it clearly..

    by the way the firmware is f. it was already done when i bought the drive.


    cheers

    jim
     
  2. Carus

    Carus Member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi!
    I have just recently changed burner to a pioneer from a DRU-500a. In my experience the sony sucks at 4* ( atleast -r) Tried different medias lite princo, ritek G04 none of them workt in 4* for me. The 2* burns was rock solid and i didnt have a coaster with it but it is sad when you have payed for 4* media.I guess you could try with more expensive media like verbatim for 4* burns but ritek G04 works well in 2* with the DRU 500. Others like Datawrite red ( princo) pruduced only coasters.
    /Carus
     
  3. Discmania

    Discmania Active member

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    1,343
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Hate to say this but maybe you should have got the Pioneer 105 - not one coaster yet at 4x.
     
  4. Oriphus

    Oriphus Senior member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    6,011
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Im with Discmania on that one - 105 is a cracker
     
  5. handy156

    handy156 Member

    Joined:
    Apr 28, 2003
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    after checking loads of config stuff i went to town on my system, cleaned it all up removed cables and drives so i ended up with the dru on a primary with 80 pin cable.

    changed from nero to roxio,ctrl alt del ( while burning the cpu usage was around 10% and below.
    i read somewhere this is what it should be, however the selected burning was 4x and actual was 2
    this was with bulkpaq orange,
    i think i will buy a expensive brand so i know its media trouble.
     
  6. Oriphus

    Oriphus Senior member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    6,011
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Your processor usage really depends on the system and the speed of burning. My is commonly around 12-14% for burning at 4x. I have a P4 2.53 with 768MB DDRRAM
     

Share This Page