1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problems loading evox from disc

Discussion in 'Xbox - Software discussion' started by seanio28, May 27, 2004.

  1. seanio28

    seanio28 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I am having trouble loading evox from disc I am using a retail hard drive, I flashed my mod chip which is a 2.3b lite with the xecuter2 4978.03 bios. The xecuter logo shows up under the xbox logo but never boots the dashboard.
     
  2. lcarbutt

    lcarbutt Regular member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    make a folder on your pc called EVOXCD and send evoxdash.xbe and the evox.ini to it(you can also send the trainer and skin folder if you want) you may also want to make a dummyfile to send the data to the edge of the disc

    download dummyfile creator from http://www.teamxecuter.com

    ok make a 400mb dummyfile and send it to the EVOXCD folder

    rename evoxdash.xbe to default.xbe then rename dummy.bin to abc.bin

    then use craxion to turn it into an xISO
    http://www.craxtion.com

    then use NERO to burn that ISO onto a good quality cd(not cd-r) cd-r only work on one type of dvd-rom(the samsung).Use cd-rw I recomend TDK cd-rw

    these are your burn settings

    disc at once
    finalise cd
    slowest burn speed
     
  3. lcarbutt

    lcarbutt Regular member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    o and if you have windows xp, make sure you download the craxtion autoinstall, the normal one is hard to get to work.
     
  4. seanio28

    seanio28 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thank you for your response!! I am still having problems doing that with the settings you have given me! It still will not load the evox dash. I am using fuji dvd-rw discs they worked when flashing the bios to the chip, but i wouldnt see how that could be the problem now. Do i need to edit the evox.ini file in anyway if i am using a retail hard drive. or would it be easier to get this to work if i went and got a new bigger hard drive
     
  5. seanio28

    seanio28 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i also have the thompson drive(horrible!!!!!!!!!)
     
  6. seanio28

    seanio28 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I also downloaded the slayers install but i could not get that to load either
     
  7. lcarbutt

    lcarbutt Regular member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    try datawrite yellow media, it works on all xbox
     
  8. seanio28

    seanio28 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Is there anyway to install evox on a new hard drive using the pc first without using a boot cd
     
  9. seanio28

    seanio28 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Can you maybe paste a copy of what my ini file is supposed to look like for a retail hard drive this is very frustrating
     
  10. dj_tweek

    dj_tweek Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I also can't load the evox dashboard. I installed an Xecuter 2.3b Lite chip. Flashed the bios. It loads to the normal XBOX dashboard. Is this normal? Is there an alternative? I am a beginner so please help.
     
  11. djboogie

    djboogie Regular member

    Joined:
    Oct 26, 2003
    Messages:
    819
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    try re aligning your chip
    disable the chip, reboot thexbox, while its booting align the chip so you see 3 lights (2 blue, one orange/yellow) when you see 3 lights/leds, switch off your xbox, enable the chip, and reboot
     
  12. dj_tweek

    dj_tweek Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    When you update your bios to your chip should a new dashboard then be available on startup?
     
  13. djboogie

    djboogie Regular member

    Joined:
    Oct 26, 2003
    Messages:
    819
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    no you still have to install the dashboard, but flashing the bios is the first big step.
    You can actually play your previously made backups without loading a new dash (such as evox)
    but to enble you to make your own backups, install and use other apps etc, you need to load a dashboard in yourself, the easiest way is by an autoinstaller on a disc, this does it all for you.
    PM me if you need help regarding where to get one.
    _X_X_X_X_X_[small]Is it true Michael Jackson speaks Marklar?[/small]
     
    Last edited: Jun 17, 2004
  14. seanio28

    seanio28 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    try firefuckers autoinstaller it worked for me
     
  15. seanio28

    seanio28 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    it also burns it to the disc for you. I used tdk high speed cdrw's
    put it in the drive when your xbox is starting and it should come up with a menu for you to choose from
     
  16. gershim

    gershim Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Mr. Icarrbutt

    Thank you very much for your words of wisdom. I spent 2 days trying to replace my dashboard and after reading your post, it took me twenty minutes. Appreciate it!
     
  17. dj_tweek

    dj_tweek Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I Still need help with this damn dashboard. Anybody out there that can send me the auto-install file or tell me where I can find it would be GREATLY appreciated. You can PM with this info. I've tried everything. Need serious help.
     

Share This Page