1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

some of backups no longer work

Discussion in 'Xbox - General discussion' started by sodd73, Apr 9, 2004.

  1. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi
    i recently tried to play 1 of my backed up games on my 120 gig hdd.the game was working fine but now freezers on the loading screen.so i then deleted the game and reinstalled it and it still wont work.i have 20 games backed up now 5 dont work.
    can any help
    thx
    wayne
     
  2. 0takux

    0takux Guest

    i find most of my games only werk from hard drive if i use dvd2xbox instead of using craxion to patch the xbe files

    good luck
     
  3. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    certain games were working but now there not.the originals will now only work when the mod chip isn't activated.but other back ups are still working fine.
    can any one help
    thx
     
  4. djboogie

    djboogie Regular member

    Joined:
    Oct 26, 2003
    Messages:
    819
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have heard of a few people getting corrupt files in their hard drives. But its weird how it suddenly just stops
    maybe a hard disc problem?
    is there anyway you can format and reinstall your dash etc? (easy enough if you backed it up)
     
  5. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    nope i wish i did
    I'm getting two different loading problems one where a game freezers on the loading screen and another where the game starts to load and the returns to the menu screen.but still some games work fine
     
  6. Motomatt

    Motomatt Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Sounds sorta like a media issue.. What games are they and what type of disks are you using?

    Matt
     
  7. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    xbox trouble please help
    I recently tried to play 1 of my backed up games on hdd.
    The game was working fine but now freezers on the loading screen.
    So i then deleted the game and reinstalled it and it still wont work.

    I have 20 games backed up now 5 dont work.
    Certain games were working but now there not.the originals will now only work when the mod chip isn't activated.
    But other games & back ups are still working fine.
    I'm getting two different loading problems - one where a game freezers on the loading screen , and another where the game starts to load and the returns to the menu screen.
    But some of the games still work fine .
     
  8. Motomatt

    Motomatt Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What type of dashboard are you using?

    Matt
     
  9. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i dont know,how do you tell
     
  10. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11

    The only thing i can think of is that i accidentally flashed the bios.then when
    the xbox was booting up underneath the xbox logo said xecuter2 in stead of Microsoft.
    So i flashed the bios again and its back to normal .
    but i think the games were sill working fine after that.
     
  11. Motomatt

    Motomatt Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thats nothing more than a logo to tell you that you are running a Xecuter bios. You could put anything you want there. I like mine to say Xecuter2. It lets me know that I am running a modified bios. Some older xecuter bios versions will still say "microsoft". Just a easy way to confirm what bios is running. Your dashboard should say what it is.. Usually newbie's will use Exolution X or Avalaunch dashboards. They are the most common ones.

    Matt
     
    Last edited: Apr 11, 2004
  12. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yeap thats it Exolution X
     
  13. Motomatt

    Motomatt Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Evolution X is one of the most stable dashboards out there. I really wish they would have kept on developing it. How about your bios are you using the latest one?

    Matt
     
  14. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i dont know,how do you tell
     
  15. Motomatt

    Motomatt Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I am guessing you bought your system already modded correct? Boot your system and look in the evo-x menu at system utilities\settings\ Then scroll down until you see bios. Look at the line that says "Kernel version" That shows what bios version you are running.

    Matt
     
    Last edited: Apr 12, 2004
  16. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    EvoxM7ef_FC_137G

     
  17. yankeered

    yankeered Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2003
    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    go to m$ dashboard and check your date
    if box unplugged for a time date will go hookie
    fix date, back out of date area, reboot, check date to make sure its still right, then try game, i bet it works now
     
  18. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    nope sorry yankeered
    that wasnt it,
    though the time was out by 30min
    i fix the time and the games still wont work

     
  19. sodd73

    sodd73 Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    a friend of mine is going to send me a recovery disk
    has any one herd of such a thing
     

Share This Page